Guèrra Civila Siriana

Aqueste article tracta d'un eveniment recent o en cors, e se pòt que las informacions que conten rendan pas compte dels darrièrs desvolopaments sul subjècte. Esitetz pas a metre la pagina a jorn e a diversificar las fonts d'informacions.

La Guèrra Civila Siriana es un conflicte armat en cors dempuèi 2011 en Siria. A començat dins lo contèxt de la Prima Aràbia per de manifestacions majoritàriament pacificas en favor de la democracia contra lo regim de Bashar al-Assad. Reprimit brutalament pel regim, lo movement de protesta se transforma progressivament en una rebellion armada.

Dempuèi març de 2011, lo conflicte a aucit près de 500 000 personas segon las estimacions de divèrsas ONG. D'atacas a l'arma quimica e de nombroses massacres, crims de guèrra e crims contra l'umanitat son estats comeses, principalament pel regim d'Assad e per l'Estat Islamic. La mitat de la populacion siriana es desplaçada pendent lo conflicte, e cinc a sièis milions de sirians an fugit lo país, siá lo quart de la populacion.

Fòrças en preséncia modificar

Camp prò-governamental modificar

L'oposicion siriana modificar

Fòrças curdas modificar

L'Estat Islamic modificar

Actors internacionals modificar

Vejatz tanben modificar

Sus d'autres projècte de Wikimedia:
 
Commons
Commons (Galariá)
 
Commons
Commons (Categoria)  Modèl:Commonscat/categories