Tarragona : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 40 :
{{UNESCO}}La ciutat foguèt tanben capitala de la [[província romana|província]] [[Empèri Roman|romana]] [[Tarraconensis]] (Tarragonesa), e es per aquesta rason que ten dins son patrimòni actual de vestigis arqueologics e monuments remarcables que datan d'aquela epòca (coma l'[[Anfiteatre de Tarragona|anfiteatre]] o sas [[muralhas de Tarragona|muralhas]]. Teniá {{formatnum:155563}} abitants en 2009
e {{formatnum:675000}} abitants dins l'airal metropolitan.
 
 
== Geografia ==
La vila se situa sus la còsta de la [[mar Mediterranèa]], en riba esquèrra de l'embocadura del flum [[Francolí]]. Son espaci municipal, qu'es lo pus ample e poblat de la comarca, confinha al nòrd amb [[Constantí]], [[els Pallaresos]], [[el Catllar]] e [[la Riera de Gaià]], a l'èst amb [[Altafulla]], al sud amb la Mediterranèa e a l'oèst amb [[Vila-seca]] e [[Reus]].
 
== Transports ==
Lo pòrt de Tarragona es lo primièr pòrt de merças d'Espanha. L'[[Aeropòrt de Tarragona-Reus]] es situat à [[Reus]] e dispausa de vint e set linhas rzgularas internacionalas e nacionales, la vila dispausa d'une gara TGV ([[gara de Camp de Tarragona]]) e d'une gara centrala desservissent pels trens regionals e de grandas linhas.
 
== Embessonatge ==
* [[Avinhon]]
* [[Alghero]] {{Itàlia}}
* [[Orleans]] {{França}}
* [[Stafford]] {{Anglatèrra}}
* [[Klagenfurt]] {{Àustria}}
* [[Pompèi]] {{Itàlia}}
 
== Ligams extèrnes ==