Eliseu Reclus : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 31 :
==Vida==
 
En [[1842]], a l'atge de dotze ans, quitèronquita l'ostal de sondel paire amb sonlo fraire ainat, Elias, per se ganhar la vida e conéisser lo monde,. anèronVa en [[Alemanha]].
 
En [[1847]], torna en [[França]] e dintra a la facultat de [[Teologia|teologia]] de [[Montalban]].
 
EnLa [[1848revolucion]], lade [[revolucion1848]], a [[París]], càmbia l'orientacion intelectuala d'Eliseu, que va apondre a sas lecturas [[Comte de Saint Simon|Saint-Simon]], [[Charles Fourier]], [[Auguste Comte|August Comte]] e Lamennais. Eliseu frequentaràfrequenta alara las classas de [[Carl Ritter]], professor de geografia a l'Universitat de [[Berlin]], fasedorautor de "La geografia dins sa relacion amb la [[natura]] e l'istòria de l'òme", una òbra inacabada ende dètz volums, escritsescrichs entre [[1822]] e [[1859]], una de las òbras fondamentalas de la geografia comparada que serà completada mai tard per la "Geografia Universala" d'del quite Eliseu Reclus, inclusent los estudis d'd’[[Euròpa]], d'd’[[America]] e d'd’[[Oceania]].
 
Pendent lo sètge de París en [[1870]], escriguèt una òbra per sosténer la [[Comuna de París (1871)|Comuna de París]] e foguèt [[Preson|empresonat]] puèi fòrabandit.