Democrit d'Abdèra : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Balisa : editor de codi 2017
Ricou31 (discussion | contribucions)
Balisa : editor de codi 2017
Linha 17 :
Demòcrit èra pas brica en acòrdi amb Parmènides e foguèt lo primièr pensaire de l'istòria a defendre l'existéncia del void, en mai de defendre tanben l'existéncia del movement mercés a sa teoria de l'atomisme ja explicada.
 
== L'existéncia d'autrasautres monds ==
Democrit foguèt tanben lo primièr a se rendre compte que çò que nosautres vesèm coma la [[Via Lactèa]] es la lutz d'un multitud d'estelas distantas. Aquò lo menèt a prepausar que l'univèrs conten fòrça d'autres monds, unes d'aquestes benlèu abitats:
 
{{CitaCitacion blòt|Dins unes monds, i a pas Solelh ni de Luna, dins d'autres son mai grands qu'en çò nòstre, e en d'autres mai nombroses. Endacòm, i a mai de monds, endacòm mens (...); Endacòm naisson, endacòm morisson. I a de monds ont i a pas de creaturas viventas ni de plantas ni d'aiga}}.
 
La màger part de sos escrits son pas servats, foguèron destruits a l'Edat Mejana. Mas coneissèm unas de sas òbras que son citas per d'autres autors. Sabèm qu'escriguèt sus la [[fisica]] e las [[matematicas]]: ''Dels nombres'', ''De la geometria'', ''De las tangentas'', ''De las mapas'' e ''Dels'' irracionals.