Judith Butler : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Crèa en tradusissent la pagina « Judith Butler »
 
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 3 :
Butler arriba a aquela conclusion se basant sus las teorias de [[Sigmund Freud|Freud]] e [[Jacques Lacan|Lacan.]] D'aquel darrièr, trai lo concèpte d'aquelas posicions sexualas que representan un trauma per las abitar. Davant la paur de causir una d'ambedoas, l'individu se plaça dins una eterosexualitat fallocentrica, es a dire, una eterosexualitat regida per la nòrma de l'imperialisme eterosexual masculin implicant d'assumir la sexualitat eterosexuala qu'implica un sèxe determinat.
 
En mai de Freud e Lacan, Butler foguèt influenciada per [[Michel Foucault|Foucault]] e [[Jacques Derrida|Derrida.]] De Foucault, extrai lo concèpte de poder sens subjècte e que se realiza dins lo poder qu'a lo discors o lo lengatge per crear. Mas aquel discors es un discors sens subjècte, per causa que l'individu a pas de paraulas pròprias, mas per causa qu'es lo mèsme discors que veïcula las valors e las nòrmas; dins aquel cas, lo discors ligat a l'imperialisme eterosexual. De errida, assumís lo concèpte de [[desconstruccion]] que, ela, exprimís coma ''redefinicion del discors'', es a dire, lo fach de tornar definir los mots. Un exemple d'aquela redefinicion es lo mot ''queer'', qu'après aver esser una insulta venguèt l'expression per un movement de [[Libertat (filosofia)|liberacion]] e dignitat [[Omosexualitat|omosexuala.]]
 
== Bibliografia en{{ca}} catalan e castelhan{{es}} ==
* Butler, Judith. Et al., ''El gai saber'', introducció als estudis gais i lèsbics, Llibres de l'Índex (2000)
* Butler, Judith, ''Mecanismos psíquicos del poder: teorías sobre la sujeción''. Ediciones Cátedra, SA. (2001)
Linha 16 :
 
== Vejatz tanben ==
[[Teoria Queer ]].
* [[Cibòrg]].
 
== Ligams extèrnes ==
<br>
<br>
* [http://rhetoric.berkeley.edu/faculty_bios/judith_butler.html La seuna biografia, sul web de la Universistat de Berkeley] {{Modèl:En}}.
* [http://www.egs.edu/faculty/judith-butler/biography/ La seuna biografia, sus European Graduate School] {{Modèl:En}}.