Tokelau : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Quentinv57 (discussion | contribucions)
m Anullacion de las modificacions de Glunggenruedi (Discussion) vèrs la darrièra version de Jfblanc
Cap resum de modificació
Linha 82 :
Pasmens en [[1863]] de caçaires d'esclaus venduts de [[Peró]] prenguèron e deportèron 47% de la populacion (censat totes los òmes). Las illas deguèron èsser repobladas per immigrants venguts de [[Polinesia]] mas tanben d'Euròpa.
 
En [[1877]], l'administracion coloniala britanica de [[Fiji]] prenguèt oficialament possession de las illas. En [[1916]], foguèron annexadas a la colonia de [[GibertGilbert e Ellice]]. En [[1925]], foguèron transferadas a las [[Samoa]], d'aquel temps colonia de [[Nòva Zelanda]]. En [[1948]], [[Nòva Zelanda]] ne faguèt un territòri a despart, sonat primièr "Illas Toquelau" puèi, mai recentament, "Toquelau" per sotalinhar la revindicacion sus l'[[illa Swains]] (administrada pels [[Estats Units]]).
 
Dempuèi [[1992]], lo govèrn de Nòva Zelanda ensaja de descolonizar Toquelau per dire de se conformar a la demanda de las Nacions Unidas. Pasmens los dos referèndums tenguts en [[2006]] e [[2007]] capitèron mal a cambiar l'estatut que manquèron cada còp los dos tèrç de majoritat necites.