Dobrir lo menú principal
Elliott Smith pendent un concèrt

Elliot Smith (6 d'agost de 1969 - 21 d'octobre de 2003) siguec un cantautor american de pop independent. Eth sòn esturment primari ère era guitarra acustica. Viuec tota era sua vida en Portland, Oregon. Smith lutèc contra era depression, er alcòl e es drògues pendent fòrça ans. Era sua mòrt siguec causada per dues herides de guinhauet ath còr, efectuades per eth madeish, aparentament. Totun, es circonstàncies dera mòrt non an estat explicades totaument.


Discografia seleccionadaModificar

Data Títol Label
1994 Roman Candle Cavity Search Records
Domino Records
1995 Elliott Smith Kill Rock Stars
1997 Either/Or Kill Rock Stars
1998 XO DreamWorks
2000 Figure 8 DreamWorks
2004 From a Basement on the Hill ANTI-Records
Domino Records
2007 New Moon Kill Rock Stars


Ligams extèrniModificar