Aeropòrt de la Seu d'Urgèl

L'Aeropòrt de la Seu d'Urgèl (oficialment Aeroport de Pirineus-Andorra) es un aeropòrt que barrèt l'an 1984 e que fins es estat uèi utilizat de manièra residuala per aeronaus privadas e aeroclubs. Se tròba al sud de la Seu d'Urgèl (dins l'Aut Urgèl), concrètament dins las municipalitats de Montferrer i Castellbò e Ribera d'Urgellet. La recuperacion de l'aeropòrt permetrà enllaçar los Pirenèus catalans e Andòrra amb d'autres ponches de la geografia catalana.

L'Aeropòrt.

L'an 2007 l'Institut Catalan del Sòl (Institut Català del Sòl) crompèt per uèch milions d'èuros 85% dels terrens de l'aeropòrt de la Seu d'Urgèl.

Lo plan d'aeropòrt prevei qu'aquel siá un aeropòrt d'aviacion regionala, que li cal facilitar l'accès al transpòrt aerian dempuèi aquela infrastructura a quin autre aeropòrt que siá de portada regionala europèa. Es a l'ora d'ara en estudi comercial per'mor de definir las siás potencialitats coma aeropòrt comercial. Lo Plan director de l'aeropòrt s'elaborarà pendent l'an 2009 e començaràn las òbras en 2010 se las ressorsas economicas o permeton.

Coordenadas : format invalid