Abadiá de Sent Marçau de Limòtges

L'abadiá de Sent Marçau es un ancian establiment religiós de la vila de Limòtges, en Lemosin, dins lo departament de Nauta Vinhana. Fuguet fondat en 848 e dissolgut en 1791. Naisset de la transformacion d'un chapítol de chanonges que velhavan la tomba de Sent Marçau de Limòtges en un establiment benedictin en 848 sos l'òrdre de Loís lo Piós.

A la mòrt de Sent Marçau, sens dobte vers lo començament dau segle IV, los prumiers crestians de Lemòtges lo sebeligueren dins la necropòli de la vila. Situada a l'exterior daus barris de la ciutat, s'era desvolopada de long de la Via Agrippa Lion-Santas. D'aquí endavant comencet a l'entorn de la tomba dau sent un culte rendut au començament per daus simples preires.

L'Escòla de Sent Marçau modificar

L'abadiá de Sent Marçau de Lemòtges fuguet un important centre de desvolopament de la musica medievala. S'i trascriguèt un recuelh considerable de chant plan, inclusent lo Graduau de Sent Iriès de chant gregorian e de las raras subrevivenças de l'estench chant gallican. Demest de las darrieras sequéncias que i fugueren compausadas se tròba la Sequéncia Swan (c.850).