Wikipèdia:Editor visual

(Redirigit dempuèi Wikipèdia:VisualEditor)

L'editor visual es una foncionalitat logiciala destinada a facilitar la modificacion de las paginas de l'enciclopèdia Wikipèdia e d'autres sits utilizant MediaWiki.

Aqueste editor permet als contributors de modificar las paginas a la manièra d'un tractament de tèxte sens coneissenças de la sintaxi wiki : l'aparéncia dels articles en edicion e en lectura es la meteissa e las modificacions son visiblas a partir del moment que foguèron efectuadas.

Cossí testar l'editor visual ? modificar

Per cada article que desiratz modificar, lo boton « Modificar » obrís l'editor visual. Un segond onglet nommat Modificar la font apareis a costat de l'onglet Modificar e permet de modificar lo còdi wiki, ambe l'interfàcia classica.

 
Sagetas que mòstran los onglets « Modificar » e « Modificar la font » sus un article, e lor usatge.

Limitacions actualas modificar

Cargament
Cargar de paginas longas e complèxas dins l'editor visual pòt prene mai de temps que dins l'interfàcia classica.
Navigators
Actualament, l'editor visual fonciona unicament sus las versions las mai recentas de Firefox, Safari, Chrome e Internet Explorer.
Articles, paginas d'utilizaires e d'ajuda solament
L'editor visual es per ara disponible que per modificar los articles, lo contengut de las paginas de categoria, las paginas d'utilizaires e las paginas d'ajuda. Fonciona pas ambe las paginas de discussion, las paginas de modèls, etc.

Aprigondir modificar