Tindouf es una vila d'Argeria, capitala de la provincia de Tindouf, amb una poblacion de 56.906 [1] abitants en 2009. Situada aprèp de divèrsas basas militaras argerianas, e tanben del Sahara Occidental, qu'an los camps de refugiats de la provincia de Tindouf dirigits per lo Front Polisario, on i demoran 200.000 saharauis fa mai de 30 ans, mentre demoran la resolucion del conflicte del Sahara Occidental.[2]

En la vila argeriana de Tindouf i demoran mai de 200.000 refugiats saharauis que demoran la resolucion del conflicte amb lo Marròc.

En lo nòrd-oèst de la vila, i a un aeropòrt amb vols d'Air Algérie regulars dinc a Argèr e d'autas vilas. Dins lo territòri de la vila de Tindouf, se tròba Gara Djebilet, un lòc aprèp de la termièra amb Mauritània amb una mina de fèrre e un ancian aeropòrt. Es situat aperaquí 70 Km al nòrd-oèst d'Aet Legra.

Istòria modificar

La vila de Tindouf se construïguèt aprèp d'un oasi saharian isolat en 1852 per membres de la tribú Tajakant, mès foguèt pilhada e destruïda per la tribú Reguibat en 1895. Demorèt desèrt dinc a l'arrivada dels franceses en 1934. Des de l'independéncia argeriana en 1962, la vila a crescut duna forma importanta, p'amor de la sieuna importáncia com a darrièr vilatge avans d'arribar a la termièra de Marròc e Mauritània.

Tindouf es un bon objectiu economic. En la sieuna region i a un jaciment de mineral de fèrre, plan important e de plan bona qualitat. Com qu'es un lòc plan aprèp de la termièra, pendent 1960 i aguèt divèrses conflictes per contrarotlar Tindouf, especialament en 1963. En 1980 aviá una poblacion de 6.500 abitants. En l'airau de Tinduf se trobon los campaments de refugiats saharauis.

Referéncias modificar

  1. « Wilaya de Tindouf : répartition de la population résidente des ménages ordinaires et collectifs, selon la commune de résidence et la dispersion » [archive] . Données du recensement général de la population et de l'habitat de 2008 sur le site de l'ONS.
  2. ] https://web.archive.org/web/20070930225838/http://www.world-gazetteer.com/wg.php?