Una roqueta es un projectil militar mogut per un motor fusada que pòu dispausar d'un sistèma de guidatge. Intermediari entre l'obús e lo missil, es accelerat durant la premiera partida de sa trajectòria per son propulsor avans acabar son vòl coma un obús.

Roquetas anticarri d'un elicoptèr d'ataca AH-64.

Lo concèpte foguèt inventat per lei Chinés au sègle XII mai apareguèt, benlèu d'un biais independent, en Euròpa e en Índia quauquei sègles pus tard. De modèls foguèron integrats per plusors armadas durant lei guèrras indianas dau sègle XVIII ò durant lei Guèrras Napoleonencas. Pasmens, sa premiera utilizacion massisa aguèt luòc durant la Segonda Guèrra Mondiala amb l'invencion dau lança-roquetas multiple per lei Sovietics e la concepcion d'avions d'ataca au sòu armats de desenaus de roquetas per leis Aliats. A la fin de la guèrra, leis Alemands imaginèron tanben de roquetas destinadas au combat aerian.

Uei, la roqueta demòra un projectil frequentament utilizat per lei lança-roquetas multiples, per leis armas destinadas a la lucha anticarri e per certanei sistèmas antiaerians. Plusors modèls recents son desenant equipats de sistèmas de guidatge que permèton de corregir lor trajectòria.

Liames intèrnes modificar

Bibliografia modificar

Nòtas e referéncias modificar