Portal de l’environament e del desvolopament durable

L'environament es lo mitan dins lo qual un èsser vivent fonciona, en inclure l'aire, l'aiga, lo sòl, las ressorsas naturalas, la fauna, la flòra e los èssers umans. Tanben es, a un moment donat, l'ensemble dels factors fisics, quimics, biologics e socials susceptibles d'aver un efièch dirècte o indirècte, immediat e futur suls èssers vivents e las activitats umanas.

Fondada d'en primièr suls concèptes e teorias desvolopadas per l'ecologia scientifica, la preocupacion del public e dels politics per la qualitat de l'environament s'es mesa en plaça progressivament en seguida de l'impacte qu'an agut las catastròfas d'origina umana sus nòstra vision de nòstra relacion a la planeta.
De confondre pas: los articles relatius a l'ecologia scientifica (l'estudi de las relacions entre los èssers vivents entre eles, e entre eles e lor mitan), accessibles dempuèi lo Portal de l'Ecologia, amb los relatius a la conservacion de la biodiversitat del Portal de la Conservacion de la natura e los relatius a l'ecologia politica e al desvolopament durable del Portal de l'Environament. Cossí far la diferéncia?