Philip Bailey

Philip Irvin Bailey (Denver, 8 de mai de 1951) es un cantaire, musician, compositor e actor american. Es conegut mai que mai pel fach qu'èra cantaire e musician dins lo grop Earth, Wind & Fire. Bailey, pr'aquò menèt una carrièra en solista e de totes los albums que produsiguèt, lo mai famós e popular foguèt Chinese Wall qu'espeliguèt en 1985. Aquel disc recebèt una nominacion als Prèmis Grammy, que sa cançon mai famosa foguèt "Easy Lover", interpretada en duo amb Phil Collins.

Philip Bailey en concèrt amb Earth, Wind & Fire en 2008

DiscografiaModificar

  • Continuation (1983)
  • The Wonders of His Love (1984)
  • Chinese Wall (1984)
  • Triumph (1986)
  • Inside Out (1986)
  • Family Affair (1989)
  • The Best of Philip Bailey: A Gospel Collection (1991)
  • Philip Bailey (1994)
  • Life and Love (1995)
  • Dreams (1999)
  • Soul on Jazz (2002)