Dobrir lo menú principal
Lou Reed al festival musical Hop Farm en 2011

Lewis Alan Reed, mai conegut coma Lou Reed (Nòva York, 2 de març de 1942 - 27 d'octobre de 2013[1]) foguèt un cantaire, compositor e fotograf american. L'artista, que venguèt famós internacionalament en 1973 gràcias a sa cançon "Walk on the Wild Side", comencèt sa carrièra musicala amb lo grop The Velvet Underground.

DiscografiaModificar

  • Lou Reed (1972)
  • Transformer (1972)
  • Berlin (1973)
  • Sally Can't Dance (1974)
  • Metal Machine Music (1975)
  • Coney Island Baby (1975)
  • Rock and Roll Heart (1976)
  • Street Hassle (1978)
  • The Bells (1979)
  • Growing Up in Public (1980)
  • The Blue Mask (1982)
  • Legendary Hearts (1983)
  • New Sensations (1984)
  • Mistrial (1986)
  • New York (1989)
  • Magic and Loss (1992)
  • Set the Twilight Reeling (1996)
  • Ecstasy (2000)
  • The Raven (2003)
  • Hudson River Wind Meditations (2007)

NòtasModificar