Lista dels presidents de Guinèa Bissau

lista d'un projècte Wikimèdia

Lo president es lo cap d'Estat de Guinèa Bissau.

Blason de Guinèa Bissau.

Vaquí la lista dels presidents de Guinèa Bissau dempuèi 1973.

Partits
  •       Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
  •       Partido para a Renovação Social
  •      militar
  •      cap
    • moriguèt durant lo govèrn (†)
    • assassinat (♠)
    President Començament Final Partit Eleccion
    Republica amb partit unic (1973-1994)
    Luis Cabral.jpg Luís Cabral
    (1931-2009)
    23 de junh de 1973 14 de novembre de 1980 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccion de 1976
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    14 de novembre de 1980
    còp d'Estat
    14 de mai de 1984 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Carmen Pereira
    provizora presidentsno
    (1937-2016)
    14 de mai de 1984 16 de mai de 1986 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    16 de mai de 1984 7 de mai de 1999 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccion de 1984
    Eleccion de 1989
    Republica pluripartidaria (1994 fins a uèi)
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    16 de mai de 1984 7 de mai de 1999 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccion de 1994
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Ansumane Mané
    interim
    (1940-2000)
    7 de mai de 1999
    còp d'Estat
    14 de mai de 1999 militar
    Malam Bacai Sanhá.jpg Malam Bacai Sanhá
    (1947-2012)
    14 de mai de 1999 17 de febrièr de 2000 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Koumbayala.jpg Kumba Ialá
    (1953-2014)
    17 de febrièr de 2000 14 de setembre de 2003 Partido para a Renovação Social Eleccion de 1999-2000
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Veríssimo Correia Seabra
    interim
    (1947-2004)
    14 de setembre de 2003
    còp d'Estat
    28 de setembre de 2003 militar
    Henrique Rosa 2005.jpg Henrique Rosa
    interim
    (1946-2013)
    28 de setembre de 2003 11 d'octobre de 2005 cap
    João Bernardo Vieira detail1, 1822WD944.jpg João Bernardo Vieira
    (1939-2009)
    11 d'octobre de 2005 2 de març de 2009 (♠) cap Eleccion de 2005
    Guinea Bissaus interim President Raimundo Pereira (cropped).jpg Raimundo Pereira
    president en exercici
    (1956-)
    2 de març de 2009 8 de setembre de 2009 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Malam Bacai Sanhá.jpg Malam Bacai Sanhá
    (1947-2012)
    8 de setembre de 2009 9 de genièr de 2012 (†) Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccion de 2009
    Guinea Bissaus interim President Raimundo Pereira (cropped).jpg Raimundo Pereira
    president en exercici
    (1956-)
    9 de genièr de 2012 12 d'abril de 2012 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC
    Emblem of Guinea-Bissau.svg Mamadu Ture Kuruma
    interim
    (1947-)
    12 d'abril de 2012
    còp d'Estat
    11 de mai de 2012 militar
    Manuel Serifo Nhamadjo.jpg Manuel Serifo Nhamadjo
    interim
    (1958-)
    11 de mai de 2012 23 de junh de 2014 cap
    José Mário Vaz 2014.jpg José Mario Vaz
    (1957-)
    23 de junh de 2014 27 de febrièr de 2020 Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccion de 2014
    Fichièr:Omar Mokhtar---Embalo.JPG Umaro Sissoco Embaló
    (1972-)
    27 de febrièr de 2020 uèi Partido Africano para a Independência da Guiné e Cabo Verde - PAIGC Eleccion de 2019

    Vejatz tanbenModificar