Lista dels bactèris importants clinicament

lista d'un projècte Wikimèdia

Vaquí una lista de bactèris importants en medecina. La podètz completar o corregir s'es necessari. Aquela lista es pas una lista completa de totas las espècias de bactèris : per una lista pus completa vejatz Lista dels bactèris. Pels virus, vejatz Lista dels virus.


AModificar

Acetobacter aurantiusActinobacillus actinomycetemcomitansAgrobacterium tumefaciensAzorhizobium caulinodansAzotobacter vinelandii

BModificar

Bacillus anthracisBacillus brevisBacillus cereusBacillus fusiformisBacillus licheniformisBacillus megateriumBacillus stearothermophilusBacillus subtilisBacteroides gingivalisBacteroides melaninogenicusBartonella henselaeBartonella quintanaBordetella bronchisepticaBordetella pertussisBorrelia burgdorferiBranhamella catarrhalisBrucella abortusBrucella melitensisBrucella suisBurkholderia malleiBurkholderia pseudomallei

CModificar

Calymmatobacterium granulomatisCampylobacter coliCampylobacter jejuniCampylobacter pyloriChlamydia pneumoniaeChlamydia psittaciChlamydia trachomatisChlamydophila pneumoniaeChlamydophila psittaciClostridium botulinumClostridium difficileClostridium perfringensClostridium tetaniClostridium welchiiCorynebacterium diphtheriaeCorynebacterium fusiformeCoxiella burnetii

EModificar

Ehrlichia chaffeensisEnterococcus aviumEnterococcus duransEnterococcus faecalisEnterococcus faeciumEnterococcus galllinarumEnterococcus maloratusEscherichia coli

FModificar

Francisella tularensisFusobacterium nucleatum

GModificar

Gardnerella vaginalis

HModificar

Haemophilus ducreyiHaemophilus influenzaeHaemophilus parainfluenzaeHaemophilus pertussisHaemophilus vaginalisHelicobacter pylori

KModificar

Klebsiella pneumoniaeKlebseilla rhinoscleromatis - Klebsiella oxytoca

LModificar

Lactobacillus acidophilusLactobacillus caseiLactococcus lactisLegionella pneumophila

MModificar

Methanobacterium extroquensMicrobacterium multiformeMicrococcus luteusMycobacterium aviumMycobacterium bovisMycobacterium diphtheriaeMycobacterium intracellulareMycobacterium lepraeMycobacterium lepraemuriumMycobacterium phleiMycobacterium smegmatisMycobacterium tuberculosisMycoplasma fermentansMycoplasma genitaliumMycoplasma hominisMycoplasma pneumoniae

NModificar

Neisseria gonorrhoeaeNeisseria meningitidisNocardia asteroides

PModificar

Pasteurella multocidaPasteurella tularensisPorphyromonas gingivalisPseudomonas aeruginosaPseudomonas maltophilia

RModificar

Rhizobium radiobacterRickettsia prowazekiiRickettsia mooseri Rickettsia psittaciRickettsia quintanaRickettsia rickettsiiRickettsia trachomaeRochalimaea henselaeRochalimaea quintanaRothia dentocariosa

SModificar

Salmonella enteritidisSalmonella typhiSalmonella typhimuriumSerratia marcescensShigella dysenteriaeStaphylococcus aureusStaphylococcus epidermidisStreptococcus agalactiaeStreptococcus aviumStreptococcus bovisStreptococcus cricetusStreptococcus faceiumStreptococcus faecalisStreptococcus ferusStreptococcus gallinarumStreptococcus lactisStreptococcus mitiorStreptococcus mitisStreptococcus mutansStreptococcus oralisStreptococcus pneumoniaeStreptococcus pyogenesStreptococcus rattusStreptococcus salivariusStreptococcus sanguisStreptococcus sobrinus

TModificar

Treponema pallidum

VModificar

Vibrio choleraeVibrio commaVibrio parahemolyticusVibrio vulnificus

XModificar

Xanthomonas maltophilia

YModificar

Yersinia enterocoliticaYersinia pestisYersinia pseudotuberculosis