Laurent Blanc, nascut lo 19 de novembre de 1965 a Alès (Gardon), es un fotbolaire internacional Francés d'origina Occitana evoluant al pòst de mièg de terren puèi libéro, vengut entrainaire.

Laurent Blanc
Ficha d’identitat
Nacionalitat esportiva France
Talha 192cm
Pòst {{{posicion}}}

* Partits jogats e buts marcats dins cada club
comptant pel campionat nacional
e las competicions nacionalas e continentalas.

Consultatz la documentacion del modèl
Consultatz la documentacion del modèl

Escaissat lo President, Laurent Blanc es un defensor al perfil plan ofensiu qu'es format a l'origina coma menaire de jòc al Montpellier HSC ont demòra uèch sasons e empòrta la Copa de França en 1990. Evolua puèi al SSC Nàpols, al Nimes Olimpic, a l'AS Sant Estève sens capitada abans de rejónher l'AJ Aussèrra amb la quala empòrta en 1996, lo campionat de França e la Copa de França e que li permet de rejónher lo FC Barcelona ont empòrta la Copa d'Euròpa dels venceires de copa en 1997. Signa a l'Olimpic de Marselha ont es finalista de la Liga Europa en 1999 puèi a lInter Milan abans d'acabar sa carrièra a Manchester United sus un títol de campion d'Anglatèrra en 2003.

Venceire del campionat d'Euròpa espèrs 1988 als costats de Bruno Martini, d'Éric Cantona e de Franck Sauzée, ven al mièg de las annadas 90, l'un dels quadres de l'equipa de França e empòrta la Copa del mond 1998 e lo campionat d'Euròpa 2000.

Après sa carrièra de jogaire, perseguís en 2007, una carrièra d'entrainaire