Lo iPad es una tauleta tactila desvolopada per Apple Inc. La primièra version foguèt anonciada dins una Keynote lo 27 de genèr de 2010, que se plaça dins una categoria entre un "telefòn intelligent" (smartphone) e un ordenador portable.[1] Los modèls mai recents son l'iPad sièisena genracion e l'iPad Pro segonda generacion presetat en junh de 2017 en doas talhas 12,9 e 10,5 poces.

Steve Jobs en presentant l'iPad al Centre per las arts Yerba Buena

Similar dins sa foncions a un iPhone o ipod touch mas en mai grand e potent, fonciona amb una version modificada del meteis sistèma operatiu (iOS), amb una interfície d'usatgièr redessenhat per profechar de biais melhor lo dispositiu e la capacitat d'utilizar lo servici ibookstore d'Apple amb l'aplicacion iBooks (logicial per lectura de libres electronics).[2][3][4] La primièra version aviá un ecran amb retroesclairatge Led, posibiliatat tactila de 9,7 poces, de 16 a 64 gigabytes (GB) d'espaci tipe memòria flash, Bluetooth, e un connector dock de 30 pins que permetiá la sincronizacion amb lo logicial iTunes e servissiá de connexion amb diferents accessòris.[5] N’i aviá dos modèls: un amb connexion a  de rets sens fil Wi-Fi 802.11 N e un autre amb capacitats addicionalas per rets 3G (que pòt se connectar a rets de telefonia cellular HSDPA) e GPS assistit, amb fins a tres capacitats d'estocatge diferentss.

Lo True Tone es una tecnologia amb la capacitat d'ajustar automaticament lo ton de color de la temperatura en l'ecran, se basant en la lutz e l'ambient de cada espaci. L' iPad Pro, conten 4 sensors que se cargan de mesurar la lutz e la brilhança de la color environatala. D'aqueste biais, permet a l'ecran la possibilitat de corregir las colors tròp blancas e l'esclairatge, e tanben la saturacion. L'objectiu principal d'aquel sistèma es lo d'ofrir una melhora experiéncia als usatgièrs amb l'ajustament de las colors.

Referéncias modificar