L'Horta del Valira es un nuclèu disseminat de la vila de la Seu d'Urgèl. Es situat a la riba drecha del riu la Valira, près de Castellciutat. Concrètament es situat a l'èst de la Seu d'Urgèl ont s'acaba l'aishamplatge e lo quartièr de Santa Magdalena e la zòna coneguda coma Beverly Hills.

L'Horta del Valira fins fa èra pauc una zòna de prats d'èrba e de nuclèus disseminats, mas es a l'ora d'ara a s'urbanitzar e serà lèu un quartièr mai de la Seu. Aquel nòu airal, en mai de nòvas zònas per abitatges, aportarà dins la vila de parcèlas de sòl public de mesura considerabla. Unas amb la fin de far partida del Pargue Territorial del riu Valira, continuitat del Pargue de la Valira e d'autras per la residéncia de gents grandas, lo futur Espital comarcal, lo teatre municipal e una nòva escòla de Primària.

L'estudi definitiu introdusiguèt justament de modificacions dins lo sector mai prèp del meandre del riu Valira, pel risc d'inondacion. Lo plan urban daissa tanben la pòrta dubèrta a un accès futur a la Seu pel sud de Castellciutat, que se fariá a tèrme long tot en traversant la sèrra mejançant un tunèl e en crosant la Valira amb un nòu pont.

Mapa de la municipalitat de la Seu d'Urgèl.