Rocada de Tolosa : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 9 :
== Lo periferic oèst : A620 ==
 
Lo '''periferic oèst''' ('''A620''') es en realitat una via rapida urbana religant l'[[A61]] a l'[[A62]] en contornant la vila par l'oèst. Al contrari del periferic èst, pus recent doncas mai a l'exterior de la vila, lo periferic oèst travèrsa l'espaci urbanizat. Es de fach ununa seguida de vias rapidas agençadas dempuèi los ans 1970 puèi regalidasreligadas entre elas per constituir una rocada evitant Tolosa. E dempuèi 1995 lo tronçon es totalament acabat amb la construccion d'un long e naut viaduc encambant la [[RN 20]], de vias de tren e [[Garona]].
 
Gaireben totes los 20 quilomètres del periferic oèst son de 2×3 vias. ''Lo Palais'' que correspond a la fin dels dos tronçons al sud de Tolosa al nivèl de la barrièra de peatge aguèron una restructuracion amb la mesemesa en plaça de passarèlas per melhorar la circulacion<ref>{{fr}}[http://www2.midipyrenees.equipement.gouv.fr/dre/action_regionale/contrat_etat_region/fiche_route/26/26.htm Contrat du Palays]</ref>{{,}}<ref>[http://www2.midipyrenees.equipement.gouv.fr/31/usager/travaux_routiers/palays/palays_oct.swf Présentation du projet]</ref>.
 
Del nòrd al sud, lo periferic oèst a dotze escambiaduras:
* Sortida 33: [[Sesquièras]] (ZI nòrd de la vila, lo marcatmercat-gara e connexion amb lo periferic èst o l'[[A62]] cap a [[Bordèu]])
* Sortida 31: [[Blanhac]]/[[Minimes (Tolosa)|Minimes]] (ZI nòrd-oèst e connexion amb l'[[A621]] cap a l'[[aeropòrt de Tolosa-Blanhac]])
* Sortida 30: [[Ponts Bessons]] (centre vila e subretot l'[[Universitat de Tolosa I Capitòli]] pel long del [[Canal de Brienne]], la [[Gara de Tolosa Matabuòu]] pel long del [[Canal del Miègjorn]])