Barma de Cotier : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cornelhac1 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Linha 1 :
<!-- Article redigit en vivaroalpenc -->
La '''barmaBarma de Cotier''' es un site arqueologic d'[[Occitània]], en [[Velai]], que serva de vestigis [[magdalenian]]s.
 
== Localizacion e istòria de las recèrchas ==
Linha 7 :
En [[1920]], lo professor Mayet, de [[Lion]], e l'inspector Matte, dau Puèi, rechampèron divèrs [[silex]] a la superfícia.
 
P. Bout, professor de sciéncias naturalas, i efectuèc d'excavacionsde furgas vèrs 1948 e ne redigissèc dos estudis<ref>''Bulletin de l'association préhistorique des amis des Eyzies'', 1952</ref>{{,}}<ref>''Bulletin de la Société Préhistorique de France'', TL n° 7, p. 437 a 457 e n° 11 e 12, doas paginas.</ref>.
 
M. Virmont, jove professor e membre dau grop arqueologic {{citacion|Forez-Jarez}} a [[Sant Estève]] entreprenguèc d'excavacionsde furgas en [[1968]].
 
== Descubèrtas principalas ==
Linha 16 :
Aquestas descubèrtas foguèron atribuias au [[Magdalenian]] Inferior e datan adoncas de {{formatnum:15000}} a {{formatnum:18000}} ans avans lo present.
Dins la barmaBarma de Cotier, los [[Arqueologia|arqueològs]] descurbissèron las rèstas dels [[animal]]s seguents :
* ''[[Cuon alpinus]]'' ([[chan]] de las cavèrnas)
* [[Lemming]] de colar (colaretat?), ([[genre]] ''[[Dicrostonyx]]''?)
Linha 29 :
L'[[indústria]] es expausaa au Musèu Crozatier, au [[Lo Puèi de Velai|Puèi de Velai]] e a l'Ofici dau Torisme a Retornac.
 
La barmaBarma de Cotier es pas dubèrta a la visita: l'accès en [[balç]] es perilhós e de grasilhas ne verrolhan l'accès.
 
== Sites pròches ==