Alexander Fleming : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
TXiKiBoT (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: zh-yue:弗萊明
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 19 :
En [[1945]] foguèt guerdonat, amassa amb [[Ernst Boris Chain]] e [[Howard Walter Florey]], amb lo [[Prèmi Nobel de Medecina o Fisiologia]] ''per la descobèrta de la penicillina e sas proprietats curativas dins las malautiás infecciosas''.
 
Sa descobèrta de la penicillina signifiquèt un cambiament drastic per la medicina[[medecina]] modèrna e entamenèt çò que se sonariá ''l'``EraÈra dels antibiotics". Aital, d'autres cercaires posteriors aportèron d'antibiotics novèls, coma l'[[estreptomicina]] utilizada pel tractament de la [[tuberculòsi]], que permetèt de salvar de milions de vidas. L'aportacion scientifica de Fleming es dobla puèi que, a mai que descobriguèt una [[molecula]] quimica (la penicillina), tanben trobèt una molecula proteïca (lo lisozim) d'activitat antibiotica. Las [[proteïna]]s e los [[peptid]]s antibiotics son de compausantas naturalas de l'[[immunologia|immunitat]] innada dels animals que pòdon èsser utilizadas amb de fins terapeuticas similaras a la penicillina.
 
== Reconeissenças ==
En omenatge a son trabalhòbra foguèt nomenat un [[cratèr]] [[Fleming (cratèr)|Fleming]] sus la superficiasuperfícia de la [[Luna]].
 
== Ligams extèrnes ==