Poliomieliti : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 106 :
== Diagnostic ==
 
Lo diagnostic de la poliomieliti es pas aisat car, dins lei cas pus frequents (poliomieliti extraneuronau e poliomieliti neuronala non paralitica), i a ges de simptòmas especifics. L'estudi dei signes clinics necessita alora d'eliminar totei lei causas d'[[inflammacion]] ò de trèbols mecanics similars coma lo [[sindròme de Guillain-Barré]], la [[mieliti aguda tranvèrsa]], d'autreis infeccions causadas per d'[[enterovirüs]] e certanei [[malautiá]]s entraïnadas per un [[bactèri]]. En revènge, la [[malautiá]] pòu èsser sospichada en preséncia de paralisia d'una [[camba]] amb una demenicion dei reflèxs osteotendinós sensa demenicion dei capacitats cognitivas.
=== Antecedents ===
 
Uei, una cèrca dins leis antecedents dau pacient pòu de còps èsser utila car la màger part dei cas actuaus de poliomieliti son entraïnats per lei campanhas de [[vaccin]]acion. Per exemple, en [[2018]], i aguèt 33 cas causats per de virüs naturaus e 105 per de virüs vaccinaus.
=== Signes clinics ===
 
Dins totei lei cas, lo diagnostic necessita una confiermacion de la preséncia d'[[anticòrs]] especifics dau [[poliovirüs]]. Per aquò, se preleva generalament una mòstra de [[faringe]]. Es possible d'utilizar d'autrei teissuts ò fluids coma lo [[liquid cefaloraquidian]]. Pasmens, lei metòdes complèxs son normalament adoptats dins lo cas de situacions complèxas onte la preséncia de la malautiá es pauc clara.
=== Examens complementaris ===
 
== Tractament e prevencion ==