Wikipèdia:La tavèrna : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
ScArf~ocwiki (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 118 :
::::::::::S'es per escriure pus mal e amb mens precisions çò que se pòt legir en francés, vesi pas l'interès d'una version occitana de la Wiki. O sabèm totes que Limòtges es una comuna de França e que Jaume Chirac es pas occitanista. Ai un agach benlèu disparièr que demòri pas en Occitània, e que soi pas qu'un felen de despatriats. Cada còp que torni en Occitània m'estoni d'i trobar de mentalitats mai francesas, mai francimandas que non pas en França (parli pas dels vièlhs qu'eles, almens, an una estructura lengatgièra que lor permet de pensar fòra del quadre). Aqueste debat sembla complètament falord fòra Occitània. Ont o auriái legit ieu que Bayrou èra de fach Vairon? È? A segur qu'amb lo felibritge auriam pas aquesta mena de problèma. Me fa pensar als abitants del vilatjon que se vegèron forçar la man per d'occitanistas per botar un cartèl amb lo nom del vilatge en occitan e que crenhon l'arrivada dels estivandièrs. De que diràn? E los estivandièrs son los primièrs de se benastrugar d'aquel cartèl en ocitan. Bon Dieu! Acceptem almens l'exercici. Contunhar d'escriure los patronimis occitans en francés, puèi servar los noms oficials de luòc (francés), citar los títols en francés, citar los autors en francés. Per subrepès aver de passar d'un dialècte a un autre, mai los parlars locals. Es pas pus una enciclopèdia, es de pinhòla per "nerds". Mai, los que te dison que son aquí per aprene la lenga deurián almens patir que d'autres la parlan, l'ensenhan, trabalhan en occitan e permeton cada jorn de li servar una credibilitat al nivèl mai naut respècte a la comunautat linguistica. Avèm totes plan mai causas de melhorar abans de melhorar la carta lingüistica. Sètz anar veire la Wiki picarda?[[Utilizaire:Raidako|Raidako]] 11 de julh de 2007 a 22:04 (UTC)
:Un pauc de calma, òm sap que wiki es un trabalh collectiu, òm pòt pas faire una wiki a son imatge, es perqué devem reflechir per trobar una solucion a aquesta problèma. La Carta linguista es bona dins son amassa, mas aquel punt sus los noms de personas pòt essèr ameliorar e essèr pus precís. Ara soi administrator, pòdi pas prene posicion, vòli simplament qu'òm troba una solucion e compti sus vosautres (en particuliar sus Aubadaurada) per aportar de las solucions per lo bon fonccionament d'aquesta wiki. Devem pas nos arrestar ara, los 10 000 articles son pròches. [[Utilizaire:ScArf|ScArf]] 11 de julh de 2007 a 23:23 (UTC)
 
: Partegi per l'essenciau lo vejaire d'Aubadaurada e de Raidako. Quand adopteriam la Carta lingüistica, d'unei diguèron en substància qu'èra tròp elitista e anoncièron qu'una consequéncia seriá d'empachar la participacion de fòrça mond a la Wikipèdia. De fach, s'es vist que la Wikipèdia occitana s'es desvolopada coma jamai aperavans ; la Carta a "simplament" per tòca d'afavorizar la coeréncia globala. De voler cambiar lei règlas dau jòc (sovent a la demanda d'un contributor que tot bèu just vèn d'arribar) es pas desirable. Avèm mielhs de faire. [[Utilizaire:Vivarés|Vivarés]] 12 de julh de 2007 a 09:36 (UTC)
 
----