Discussion Wikipèdia:Presa de decision/Carta lingüistica : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Gavach (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 200 :
--[[Utilizaire:Gavach|Gavach]] 12 de genièr 2007 a 15:06 (UTC)
 
==RedondénciaRedondància inutila==
 
Tròbi la frasa ''Tot contributor es supausat de leis aver acceptadas.'' en tròp. Tot contributor a pas:
Linha 207 :
*L'enveja de comprene las subtilitats de la normativizacion de l'occitan
 
*Una font de formas lingusticaslingüisticas que li serviriaserviriá de basa segura (diccionaris de bon trobar e manejar dins son dialècte que seguisson las preconizacions del CLO d'exemple)
 
La carta es aqui per trencar en cas de problèma e per dire quin occitan o vestit grafic de l'occitan deu èsser emplegat ''in fine'' sus la wiki. Aquela frasa implica per contra una tendéncia a descoratjar los usatgièrs qu'aurian pas una mestresa totala o pro bona d'aquelas questions (a mon vejaire 95% de la gent qu'an una capacitat de s'exprimir a l'escrich en occitan). Se qualqu'un vòl contribuir sus la wiki e qu'emplèga una para-nòrma (a la HC d'exemple) li podèm pas dire "as pas lo drech", mas mercés a la '''carta''' podèm cambiar sos sapientifics en scientifics e se romèga o se se lança dins una guèrra d'edicion sus aquel sicut, la carta donarà rason al scientific sul sapientific. Pensi que cal pas tampar la pòrta als usatges de l'occitan "non-normatiu" o "pauc-normatiu" (d'exemple las contribucions d'apreneires) çò que poiria èsser una deriva d'interpretacion d'aquela frasa.
--[[Utilizaire:Gavach|Gavach]] 12 de genièr 2007 a 22:35 (UTC)
:Siáu totalament d'acòrdi ambé çò que dises. Aquela frasa significa simplament (per ieu) que degun poirà s'opausar a de correccions de la forma de sei contribucions se son pas corrèctas, segon la nòrma classica, e vòu de ges de biais descoratjar cu que siá de participar (es exactament coma "Degun es supausat ignorar la lèi" : la lèi s'aplica en totei). Pensi que fau explicar aquò dins l'introduccion (tot article deu aver son introduccion, e la Carta fa pas excepcion). Se la formulacion pòt èsser melhorada o cambiada, i a que de faire de proposicions. [[Utilizaire:Vivarés|Vivarés]] 12 de genièr 2007 a 23:08 (UTC)
Torna a la pàgina de projecte "Presa de decision/Carta lingüistica".