Wikipèdia:Contacte : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Volgatz desencusar mon error per la modificacion precedenta.
Balisas : Substitució Revertida
Quinlan83 (discussion | contribucions)
Restored revision 2353893 by Nicolas Eynaud (talk): Rb (TwinkleGlobal)
Balisas : Desfés Revertida
Linha 1 :
{{Navigacion generala}}
{{/Quadre}}
__NOTOC__
<!-- ONGLETS -->
Aquesta pagina fa la lista dels mejans divèrs meses a disposicion dels utilizaires per contactar los benevòls que trabalhan sus l'enciclopèdia. Trobaretz [[Wikipèdia:Premsa|sus aquesta pagina]] los contactes premsa.
{{Wikipedia:Contacte/Onglets|This=1}}
 
|style="padding: 2em;" |
==Preambul==
<!-- CONTENGUT -->
'''Wikipèdia'''Sèm es una enciclopèdia '''independenta'''independents dels subjèctes que nòstres articles tractan.''' Se volètz far pervenir un messatge a un òme politic, un jornal, etc,. a qu'a prepaus d'el avèm un article, vos suggerissèm de los contactar dirèctament. '''Los messatges que nos pertòcan pas seràn ignorats.'''<br/>
[[File:Contactus-wmcolors.svg|right|220px]]
'''Wikipèdia''' es una enciclopèdia '''independenta''' dels subjèctes que nòstres articles tractan. Se volètz far pervenir un messatge a un òme politic, un jornal, etc, a qu'a prepaus d'el avèm un article, vos suggerissèm de los contactar dirèctament. Los messatges que nos pertòcan pas seràn ignorats.<br/>
Las opinions raportadas sus aqueste site engatjan solament los que las an emesas. Wikipèdia pren pas posicion sus cap de subjècte.<br/>
Publicam ni de tribunas liuras ni de «&nbsp;corrièr dels lectors&nbsp;» en reaccion als eveniments. Cal soslinhar que '''[[Wikipèdia:Çò qu'es pas Wikipèdia|Wikipèdia es pas un forum de discussion]].'''
__TOC__
{{-}}
==Questions sul foncionament==
|}
===Sul site===
*S’avètz de questions concernent lo contengut enciclopedic, per exemple per pausar una question de sciéncias o d'istòria, adreçatz-vos dirèctament a l'[[Wikipèdia:Oracle|Oracle]]. Garantissèm ni responsa, ni exactitud d'una eventuala responsa.
*S’avètz de reflexions o de comentaris sul foncionament de Wikipèdia, fasètz un torn a la [[Wikipèdia:La tavèrna|Tavèrna]]. Vos suggerissèm de consultar al prealable [[Ajuda:FAQ|nòstras listas de questions o objeccions frequentas]]&nbsp;: avèm benlèu ja una responsa.
*S’avètz de comentaris, o de reflexions sus un article precís, utilizatz la pagina de discussion de l'article concernit (onglet "Discussion" en naut de la pagina de l'article)
*Se trobatz d’errors, las podètz corregir dirèctament. Vejatz per aquò [[Wikipèdia:Cossí modificar una pagina]]. Se sètz pas segur de vos, escrivètz puslèu sus la pagina de discussion.
*Se volètz contactar l'autor o los autors d'un article, clicatz sus l'onglet "istoric" en naut de la pagina, veiretz s'afichar la lista dels autors. Clicatz sus lor nom per accedir a lor [[Wikipèdia:Paginas personalas|pagina personala]]. Lor podètz daissar un messatge en clicant sus l'onglet "discussion" de lor pagina d'utilizaire.
 
===Autres mejans de comunicacion===
*Cèrts wikipedians occitanofòns son presents sus [[Internet Relay Chat|IRC]], sus la ret freenode, a l'adreça seguenta : irc://irc.freenode.net/wikipedia-oc
*S'avètz pas capitat de contactar los wikipedians pel biais de las opcions çai sus, podètz escriure ''en darrièr recors'' un mail a l'adreça : [mailto:info-oc@wikipedia.org info-oc@wikipedia.org]. Notatz que las questions mandadas a aquesta adreça son tractadas tant lèu coma possible, mas qu'auretz mai de responsas en utilizant los mejans meses a vòstra disposicion pel logicial (paginas de discussions, forums etc.). Formulatz una demanda tant precisa coma possibla (URL/adreça de las paginas defectuosas, etc.), per facilitar e accelerar lo tractament de vòstra demanda.
*Per de questions/reflexions d'òrdre general, podètz tanben participar a las [[Wikipèdia:Listas de discussion|Listas de discussion]].
 
==Questions tecnicas==
*Se rencontratz quauques problèmas tecnics amb lo foncionament del site, los podètz listar [[Wikipèdia:Rapòrt d'errors|sul rapòrt d'errors]].
* en participant e expausant vòstre problèma a la [[Wikipèdia:Listas de discussion|lista]] '''wikitech-l@wikimedia.org'''. Atencion, aquesta lista es publica e moderada e vos serà demandat de vos inscriure per i participar ([http://mail.wikipedia.org/mailman/listinfo/wikitech-l inscription]). La discussion sus aquesta lista es en anglés, podètz escriure en francés, mas la responsa tardarà benlèu a venir.
 
==Contestacions del contengut==
Wikipèdia es un [[wiki]], çò qu'implica que cadun pòt modificar los articles. Se rencontratz una error o sètz pas d'acòrdi amb un contengut, podètz [[Ajuda:Cossí modificar una pagina|modificar la pagina]] en respectant a tot moment las [[Wikipèdia:Neutralitat de punt de vista|règlas de neutralitat de punt de vista]].
 
==Questions juridicas, contrafaiçons, violacion de dreches d'autor, contenguts reprimits per la lei==
Dins totas las ipotèsis, es important de rementar que los contributors de Wikipèdia engatjan lor pròpria responsabilitat quand escrivon.
 
En cas de problèma vos concernent, es fòrtament conselhat de s'adreçar a un especialista del drech e d'ensajar de demorar discret dins un primièr temps&nbsp;; las menaças d'òrdre juridic, e en particular publicas, faràn pas que complicar e retardar lo tractament de vòstra demanda.
 
Se s'escai, l'associacion Wikimedia francesa e la Foundation pòdon portar qualques esclarciments juridics e explicar cossí tractar la situacion :
 
===per email===
En mandant un email a l'adreça [mailto:info-oc@wikipedia.org info-oc@wikipedia.org] que farà seguir coma se deu. Podèm tractar vòstra requèsta confidencialament se o demandatz.
 
'''Mercé dins totes los cases de demorar cortés e de citar dins vòstra demanda&nbsp;:'''
* l<nowiki>'</nowiki>'''URL de la pagina''' (l'«&nbsp;adreça Internet&nbsp;», abitualament afichada al dessús de la pagina dins lo navegador web) o lo nom precís de l'article ont volètz senhalar un problèma&nbsp;; avèm de centenats de milièrs d'articles e d'illustracions e podèm pas endevinar al qual fasètz allusion&nbsp;;
* lo problèma precís que vos preocupa&nbsp;;
* totas las informacions necessàrias al tractament de vòstra demanda lo pus lèu possible.
La manca o l'imprecision d'aquestas indicacions pòt pas que retardar lo tractament de vòstra demanda.
 
Los benevòls que respondon a aquesta adreça
* an pas la possibilitat de far de recèrcas bibliograficas o de respondre a de questions suls subjèctes presentats dins los articles&nbsp;;
* transmeton pas de messatges a las personas o a las entrepresas que discutisson los articles&nbsp;;
* pòdon pas cambiar lo punt de vista d'un article a vòstra demanda, o suprimir una informacion, en defòra de qualques cases (violacion de [[drech d'autor]]...) previstes per las leis en vigor.
 
Wikipèdia dispausa d'autras adreças de corrièr electronic. Çaquelà, de mandar vòstre mail a dètz adreças diferentas, especialament a d’adreças de listas publicas, pòt pas que retardar son tractament. E mai, lo mandadís sus de listas publicas pòt provocar l'indexacion de vòstre corrièr per de motors de recèrca, çò que balha una publicitat lo pus sovent indesirabla a l'afar.
 
===sul wiki===
'''Se volètz senhalar una violacion del drech d'autor''', podètz
* suprimir la partida incriminada dins l'article (totjorn amb lo ligam "modificar" en naut de la pagina) ;
* ajustar {{modèl|còpia de verificar}} a la pagina de descripcion de l'article o de l'imatge ; una persona s'encargarà de contrarotlar lo contengut e de lo suprimir s'es necessari ;
 
Vos demandam d'argumentar la modificacion e de precisar l'article e los contenguts. Per exemple, podètz ajustar en pagina de discussion una explicacion e un ligam vèrs la font (site web, libre, etc...) d'ont vendriá lo contengut incriminat.
 
Aprèp verificacion de la validitat de la requèsta, lo contengut serà suprimit e s'es necessari un administrator suprimirà la pagina. Aquò pòt prendre qualques jorns.
 
Se volètz una reaccion pus rapida, podètz mandar sus [[Ajuda:Ajuda#Pausar_una_question|la «&nbsp;tavèrna&nbsp;» de Wikipèdia]].
 
==Autres cases==
Per tot çò que sortís de l'encastre de las questions concernent lo foncionament intèrne de l'enciclopèdia, coma proposicions d'albergament, dons de materials, ofèrtas de partenariats etc., podètz contactar la [[wikimedia:Contact|Wikimedia Foundation]], o sul territòri francés, l'associacion [http://www.wikimedia.fr/wiki/Contact_us Wikimédia France]. Es ''inutil'' de contactar la Fondacion per contestar lo punt de vista d'un article.
 
[[Categoria:Wikipèdia|Contacte]]