Emma Watson

actritz anglesa

Emma Charlotte Duerre Watson (París, 15 d'abrial de 1990) es una actritz anglesa qu'es coneguda subretot per son ròtle d'Hermione Granger dins las adaptacions cinematograficas d'Harry Potter.

Filmografia

modificar
Annada Film Ròtle Realizador(s)
2001 Harry Potter a l'escòla dels masques Hermione Granger Film realizat per Chris Columbus[1]
2002 Harry Potter e la Cambra dels secrets Film realizat per Chris Columbus[2]
2004 Harry Potter e lo Preisonièr d'Azkaban Film realizat par Alfonso Cuarón[3]
2005 Harry Potter e la Copa de fuòc Film realizat per Mike Newell[4]
2007 Harry Potter e l'Òrdre del Fènix Film realizat per David Yates[5]
L'Escòla de totes los talents Pauline Fossil Telefilm realizat per Sandra Goldbacher[6]
2008 La Legenda de Despereaux Princessa Peset Film d'animacion realizat per Sam Fell e Robert Stevenhagen[7]
2009 Harry Potter e lo Príncep de sang mesclada Hermione Granger Film realizat per David Yates[8]
2010 Harry Potter e las Relíquias de la Mòrt - 1èra Partida Film réalisé par David Yates[9]
2011 Harry Potter e las Relíquias de la Mòrt - 2a Partida Film realizat per David Yates[10]
My Week With Marilyn Lucy Film réalizat per Simon Curtis[11]
2012 Lo Mond de Charlie (The Perks of Being a Wallflower) Sam Film realizat per Stephen Chbosky[12]
2013 The Bling Ring Nicki Film realizat per Sofia Coppola[13]
Aquò es la fin Ela meteissa Film realizat per Seth Rogen et Evan Goldberg[14]
Noé (Noah) Ila Film realizat per Darren Aronofsky[15]
Pro lèu al cinema La Bèla e la Bèstia La Bèla Film realizat per Guillermo del Toro[16]
  1. (en)  Harry Potter and the Sorcerer's Stone. IMDb.
  2. (en)  Harry Potter and the Chamber of Secrets. IMDb.
  3. (en)  Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. IMDb.
  4. (en)  Harry Potter and the Goblet of Fire. IMDb.
  5. (en)  Harry Potter and the Order of the Phoenix. IMDb.
  6. (en)  Ballet Shoes. IMDb.
  7. (en) . IMDb.
  8. (en)  Harry Potter and the Half-Blood Prince. IMDb.
  9. (en)  Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1. IMDb.
  10. (en)  Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. IMDb.
  11. (en)  My Week with Marilyn. IMDb.
  12. (en)
  13. (en)
  14. (en)  This Is the End. IMDb.
  15. (en)  Noah. IMDb.
  16. (en)  La Belle et la Bête. AlloCiné.