Dreches dels trabalhaires del sèxe

Lo tèrme dreches dels trabalhaires del sèxe es un tèrme generic qu'inclutz mantuna revendicacions, qu'a l'escala mondiala son formuladas per una multitud eteroclita d'individús e d'organizacions e que concernisson los dreches umans dels trabalhaires del sèxe.

Las revendicacions d'aqueste movement an generalament per objectiu la desestigmatizacion del trabalh del sèxe e demandan lo renforçament de la securitat juridica dels trabalhaires del sèxe e la facilitacion de lors demarchas al près d'institucions publicas, medicosocialas, de santat en general, la polícia, entre autre.

Un bilanç realizat sus cent país remembra que cinquanta d'aquestes país an de politicas regularizant la prostitucion, l'existéncia de bordèls, lo proxenetisme ; onze an adoptat una politica qu'impausa una restriccion d'aquestes activitats e trenta-nòu an de politicas qu'interdison completament la prostitucion, l'existéncia de bordèls e lo proxenetisme[1].

Estigmatizacion e discriminacion modificar

Dins la màger part dels países del mond, quitament aquestes qu'an legalizat tota mena de trabalh del sèxe, de trabalhaires del sèxe de totes tipes se planhon d'estigmatizacions e de discriminacions. Aquestes doas rasons son identificadas per los trabalhaires del sèxe coma un principal obstacle per cercar una proteccion legala de las discriminacions de tot tipe, secutament sexual, agressions, viòls[2].

Nòtas e referéncias modificar

  1. (en) 100 Countries and Their Prostitution Policies, ProCon.org.
  2. (en) History of sex work activism, swaay.org, 2011.

Vejatz tanben modificar

Articles ligats modificar