Cosmoglotta es la revista centrala del movement occidentalista e l'organ de premsa oficiala de la Interlingue-Union.

Lo primièr numèro de Kosmoglott (mai tard Cosmoglotta), publicat precipitadament après l'anóncia que la Societat de Nacions estudiava lo problèma d'una lenga internacionala.

Istòria modificar

La precursora de Cosmoglotta foguèt la revista Kosmoglott, publicada en Tallinn entre 1922 e 1926 e publicada per una associacion del meteis nom fondada pel lingüista Edgar de Wahl[1].​

En 1927, la revista passèt a se sonar Cosmoglotta (tre lo nombre 38) e comencèt a se publicar en Viena. Après qu'A. Z. Ramstedt se convertiguèsse en l'editor en cap de la revista, la siá publicacion se trasladèt a Estocòlme. La revista se publiquèt ailà fins que Ric Berger se convertiguèt en editor en cap.

A principis de 1934, la revista Helvetia, que se publiquèt en Soïssa entre 1928 e 1933, se fusionèt amb Cosmoglotta. Cosmoglotta s'emetèt tanben posteriorament en Soïssa[2].

En 1935, comencèt a aparéisser un periodic addicional ligat a Cosmoglotta. Las publicacions principalas e segondàrias se distinguiguèron mai tard coma seria A e seria B.

Uèi, la revista se publica irregularament.

Caps de redaccion modificar

Referéncias modificar

  1. Ülo Lumiste, Leo Võhandu, "Kolmest Eestis loodud tehiskeelest ja nende loojatest" – Akadeemia 2007, nº 3.)
  2. Translocation de Cosmoglotta in Svissia. - Cosmoglotta 1933, nº 90, pp. 79-80.

Ligàms externes modificar