Cal melhorar l'escritura d'aquel article.
L’ortografia, la gramatica, lo vocabulari, la sintaxi o autres aspèctes lingüistics incorrèctes son a verificar. Podètz corregir o crear la discussion.

Carduèlh[1] (òc ancian: Carduel[2]) es, dins la legenda arturiana, una vila del reialme "Gales" (nom fr), l'una de las tres residéncias principalas del Rei Artús, amb Camelòt e Carleon (noms de verificar).

Lo sit de Carduèlh poiriá èsser identificat a la vila de Carlisle dins lo nòrd d'Anglatèrra[3], o a la capitala dels Silurs, al País de Galas (uèi comtat de Monmouth)[4].

Crestian de Tròias, dins Lo cavalièr del leon, la situa al País de Galas. Es ailà que se ten lo repais de la Pentacosta al cors de lo qual Calogrenant (nom fr) conte son aventura, e ailà egalament que se retòrna lo jove Perceval per venir cavalièr[5]. Dins lo poèma Méraugis de Portlesguez, lo judici per despartatjar Meraugís e Gauvanh (traduccions supausadas), totes dos amoroses de Lidònia (traduc. supausada), s'i ten egalament.

Nòtas e referéncias modificar

Nòtas modificar

Referéncias modificar

  • (fr) Aqueste article es parcialament o en totalitat eissit d’una traduccion de l’article de Wikipèdia en francés intitolat « Carduel ».