Are All Men Pedophiles?

filme de 2012 dirigit per Jan-Willem Breure

Are All Men Pedophiles? [Son totes los òmes pedofiles?] es un film documentari de 2012 sus la pedofilia, dirigit pel jove cineasta alemand Jan-Willem Breure. S'estreèt mundialament lo 2 de març de 2012 al Queens World Film Festival de Nòva York[1] e es estat projectat en divèrses festivals de cinèma amb un succès considerable.[2]

Lo film, subtitulat "Eighteen Is Just A Number" (Dètz-e-uèch es solament un numèro), expausa l'idèa que totes los òmes son hebefiles, es a dire, que se senton sexualament atraches per adolescents, e sosten que la societat deuriá distinguir entre aiçò e l’autentica pedofilia (atrach sexual vèrs enfants prepuberes),[2] en mostrant las consequéncias de la generalizacion d’aquela manièra d'entendre la "pedofilia", que se tradusís en leis que considèran totes los òmes coma pedofiles potenciales. Lo documentari analisa la pedofilia dempuèi una perspectiva culturala e professionala e dempuèi lo punt d'enguarda de divèrses expèrts, neuroscientifics, psicològs, sexològs e caçatalents de modèls.

A despart de la Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Reiala Academia d’Art) de L'Aia, lo film se financèt entièrament de manièra privada, principalament per Jan-Willem Breure.

Prèmis modificar

Prèmi Mediaprize al melhor documentari de 2012.

Referéncias modificar

  1. Pafundi, Jason. "Festival Presents Films From Around The World (en anglés). Queens Tribune, 2012-05-01.
  2. 2,0 et 2,1 North, Anna. 'Pedophilia Documentarian: "Eighteen Is Just A Number"'. (en anglés). BuzzFeed, 2012-07-01.

Ligams extèrnes modificar