Amaravati (o Amaravathi, en telogo: అమరావతి Amarāvati) es una vila planficada dins l'estat d'Andhra Pradesh, en Índia que deuriá venir la nòva capitala de l'estat.

Amaravati
అమరావతి
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Lo talhièr d'Amavati
Geografia politica
país Bandièra: ÍndiaÍndia
estat Andhra Pradesh
districte districte de Guntur

Istòria modificar

 
L'inauguracion del talhièr d'Amavati per Ch. Naidu e lo primièr ministre d'Índia, Narendra Modi

Lo 2 de junh de 2014, l'Andhra Pradesh es partejat en dos per permetre la fondacion del nòu estat de Telangana. La capitala, Hyderabad se tròba dins lo nòu estat e n'en ven la capitala.

Lo govèrn del ministre d'Andhra Pradesh, Chandrababu Naidu, desvolopa un projècte per bastir una vila planificada, Amavati, destinada a remplaçar Hyderabad. Lo finançament ven de Singapor e lo trabalh comença. En mai de 2019, Naidu pèrd las eleccions. Lo nòu ministre, Y. S. Jagan Mohan Reddy, denóncia lo contracte amb los investissors de Singapor, çò qu'acaba de facto la construccion d'Amavati[1].

Lo 20 de genièr de 2020, Reddy anóncia una solucion a tres capitalas per Andhra Pradesh: amavati serà la capitala legislativa, lo poder executiu serà a Visakhapatnam e la poder judiciari a Kurnool[1].

Referéncias modificar

  1. 1,0 et 1,1 Rohini Modan, Andhra Pradesh to get 3-city capital in place of Amaravati, The Straits Times, 21 de genièr de 2020.

Fonts modificar