La videoconferéncia es la comunicacion en vidèo e al meteis temps en son. En telefonia mobil se nomena UMTS (Universal Movil Telecomunication System). La videoconferéncia es un mejans que los individús se pòdon trobar cara a cara e en temps real per parlar. Necessita un ordinator amb un software, una camèra de vidèo e una connexion a Internet de bona qualitat.

La videoconferéncia permet a un grop de personas situadas en luòcs distintes de menar de reunions coma s'èra dins la meteissa sala. Es una combinason tecnologica d'audio, vidèo e malhum de comunicacion que servís per que de grops o d'individús pòsca se trobar cara a cara en temps real per interagir.

Es un sistèma de comunicacion destinat a organizar de reünions a disténcia, que, nos permet l'interaccion visuala, auditiva e verbala amb de personas de quina que siá la partida del monde; del moment que los sites web a disténcia sián equipas de biais compatibles e ajan un ligam de transmision entre eles.

Amb la videoconferéncia podem partejar d'aplicacions, intercambiar de punts de vista, mostrar e veire tot tipes de documents, dessenhs, grafics, fotografias, imatges d'ordinator, vidèos, dins lo meteis temps; amb per fin de crear, visualizar e modificar d'archiu de forma simultanèa; sens necessitat de que lo o los participants se devon se deplaçar cap al luòc ont se passa l'eveniment.

Vejatz tanben modificar