Dobrir lo menú principal
Shakira
Shakira by Jose Miguel Serrano (cropped version).png
Profession: Cantaira
País: Bandièra: ColómbiaColómbia
Data de naissença: 2 de febrièr de 1977
Luòc de naissença: Barranquilla, Colómbia

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, mai coneguda coma Shakira (Barranquilla, Colómbia, 2 de febrièr de 1977) es una cantaira e compositora colombiana de pop en anglés e tanben en espanhòl (sa lenga primièra). Es filha de Nidia del Carmen Ripoll Torrado (d'origina catalana) e de Willian Mebarak Chadid (american d'origina libanesa e catolic). En lenga aràbia Shakira significa « femna plena de gràcia », e pels indós significa « diva de la lutz ».

Dempuèi 2011, es la companha del fotbolaire catalan Gerard Piqué e aguèron amassa un dròlle, Milan, lo 22 de genièr de 2013.

Dins son darrièr album, Shakira, publicat en 2014, integrèt la cançon "Boig per tu", una novèla version d'una de las cançons mai emblematicas del grop catalan Sau. Aquesta interpretacion generèt de mòstras de xenofobia de mantes sectors e personas espanholistas.[1]

Somari

BiografiaModificar

Es Shakira una de las cantairas mai famosas de l'univèrs musical d'America Latina internacionalament. Sos disques mai venduts foguèron: Pies Descalzos, Donde estan los ladrones?, Laundry Service, Fijación Oral Vol. 1 e Oral Fixation Vol. 2. Las cançons que la faguèron descobrir en Euròpa son "Whenever, Wherever", "Underneath Your Clothes". Puèi mai recentament las versions espanhòlas de sas cançons an capitat tanben de venir de succèsses coma per exemple "La Tortura" cantada amb l'espanhòl Alejandro Sanz.


DiscografiaModificar

AlbumsModificar

  • Mágia (1991)
  • Peligro (1993)
  • Pies Descalzos (1996)
  • The Remixes (1997)
  • Dónde están los ladrones? (1998)
  • MTV Unplugged (2000)
  • Laundry Service (2001)
  • Grandes Éxitos (2002)
  • Live & Off The Record (2004)
  • Fijación Oral Vol. 1 (2005)
  • Oral Fixation Vol. 2 (2005)
  • She Wolf (2009)
  • Sale el sol (2010)
  • Shakira (2014)

ReferénciasModificar

<references>

Ligams extèrnesModificar