Lista de las ciutats e dels vilatges fondats pels Saxons de Transilvania

lista d'un projècte Wikimèdia

Podètz trobar çai-jos una lista de localitas de Transilvania que fondèron los Saxons de Transilvania, o que son estadas populadas ulteriorament per de Saxons e mes jos la lei dels colons alemands e dins las qualas se tròba de fortalesas construidas a l'entorn de glèisas (al.: Kirchenburg = glèisa fortificada ; Wehrkirche = Glèisa per s'aparar), o simplament de glèisas de vilatge (al.: Dorfkirche) bastidas pels Saxons.


Nom alemand Nom actual
Abtsdorf bei Agnetheln [1] Apoș, județul Sibiu
Abtsdorf an der Kokel (Abtsdorf bei Marktschelken) [2] Țapu, județul Sibiu
Adamesch Adămuș, județul Mureș
Agnetheln (+ Altdorf) [3] Agnita, județul Sibiu
Aitau Aita Mare, județul Covasna
Ajerschteln Agrișteu, județul Mureș
Almaschken Alma Mică Săsească, județul Sibiu
Almen [4] Alma Vii, județul Sibiu
Almesch Șoimuș, județul Bistrița-Năsăud
Altenburg Baia de Criș, județul Hunedoara
Altflagen Feleag, județul Mureș
Alttohan Tohanu Vechi, județul Brașov
Alzen (+ Underten) [5] Alțâna, județul Sibiu
Appesdorf Cluj-Mănăștur, județul Cluj
Arbegen [6] Agârbiciu, județul Sibiu
Arendorf Araci, județul Covasna
Arkeden bei Bistriz Archiud, județul Bistrița-Năsăud
Arkeden bei Schäßburg (+ Wordt) [7] Archita, județul Mureș
Auen (sau Kuschma) [8] Cușma, județul Bistrița-Năsăud
Auendorf Gura Râului, județul Sibiu
Baaßen [9] Bazna, județul Sibiu
Bachnen Bahnea, județul Mureș
Badlinen Beclean, județul Brașov
Bägendorf Benești, județul Sibiu
Baierdorf [10] Crainimăt, județul Bistrița-Năsăud
Ballendorf Balomiru de Câmp, județul Alba
Bärendorf Beriu, județul Hunedoara
Bartholomä [11] Bartolomeu, județul Brașov
Batiz [12] Batiz, județul Hunedoara
Baumgarten/Bistriz Bungard, județul Bistrița-Năsăud
Baumgarten/Hermannstadt Bungard, județul Sibiu
Bekokten [13] Bărcuț, județul Brașov
Bell [14] Buia, județul Sibiu
Belleschdorf [15] Idiciu, județul Mureș
Benden Biia, județul Alba
Benzenz [16] Aurel Vlaicu, (fost Binținți), județul Hunedoara
Bernhardsdorf Bernadea, județul Mureș
Besotten Buza, județul Cluj
Bethlen/Bistriz [17] Beclean, județul Bistrița-Năsăud
Bidda Bidiu, județul Bistrița-Năsăud
Bierldorf Bârla, județul Bistrița-Năsăud
Billak/Attelsdorf [18] Domnești, județul Bistrița-Năsăud
Birk [19] Petelea, județul Mureș
Birnbaum Ghirbom, județul Alba
Birthälm (+ Fettendorf) [20] Biertan, județul Sibiu
Bistritz (+ Niederwallendorf) [21] Bistrița, județul Bistrița-Năsăud
Bladenmarkt Bălăușeri, județul Mureș
Blasendorf [22] Blaj, județul Alba
Blumendorf Belin, județul Covasna
Blutroth (+ Paulsdorf) [23] Berghin, județul Alba
Bodeln Budila, județul Brașov
Bodendorf [24] Bunești, județul Brașov
Bodesdorf Buduș, județul Bistrița-Năsăud
Bogeschdorf [25] Băgaciu, județul Mureș
Bonnesdorf [26] Boian, județul Sibiu
Borbant Bărăbanț, județul Alba
Botsch [27] Batoș, județul Mureș
Botschard Bucerdea Grânoasă, județul Alba
Braller [28], [29] Bruiu, județul Sibiu
Breit Bretea, județul Bistrița-Năsăud
Brenndorf [30] Bod, județul Brașov
Broos [31] Orăștie, județul Hunedoara
Bruck Bonțida, județul Cluj
Buchholz (+ Schalgo) Boholț, județul Brașov
Budenbach Sibiel, județul Sibiu
Bulkesch [32] Bălcaciu, județul Alba
Burg Zebernek Cetatea Zebernic sau Vurpăr de la Vurpăr, județul Alba
Burgberg bei Hermannstadt Vurpăr, județul Sibiu
Burgberg bei Mühlbach [33] Vurpăr, județul Alba
Bürgesch [34] Bârghiș, județul Sibiu
Burghalle [35] Orheiul Bistriței, județul Bistrița-Năsăud
Burglos Dej, județul Cluj
Bußd bei Mediasch [36] Buzd, județul Sibiu
Bußd bei Mühlbach [37] Boz, județul Alba
Garndorf Ardan, județul Bistrița-Năsăud
Dahl Dăișoara, județul Brașov
Dallen bei Mühlbach Deal, județul Alba
Dallendorf Daia Română, județul Alba
Dengel Daia (fostă Daia Săsească, comuna Apold), județul Mureș
Denndorf [38] Daia (comuna Bahnea), județul Mureș
Dersch Dârjiu, județul Harghita
Deutschbach Valea Sasului, județul Alba
Deutschbudak [39] Budacu de Jos, județul Bistrița-Năsăud
Deutschendorf Mintiu Gherlii, județul Cluj
Deutschkreuz [40] Criț, județul Brașov
Deutschpien [41] Pianu de Jos, județul Alba
Deutschtekes [42] Ticușu Vechi, județul Brașov
Deutschweißkirch [43] Viscri, județul Brașov
Deutschzepling [44] Dedrad, județul Mureș
Diemrich [45] Deva, județul Hunedoara
Dienesdorf Șieu Odorhei, județul Bistrița-Năsăud
Dobring [46] Dobârca, județul Sibiu
Donnersmarkt [47] Mănărade, județul Alba
Dopich Dopca, județul Brașov
Draas [48] Drăușeni, județul Brașov
Dreikirchen Teiuș, județul Alba
Dunesdorf [49] Daneș, județul Mureș
Durles [50] Dârlos, județul Sibiu
Dürrbach [51] Dipșa, județul Bistrița-Năsăud
Ehrgang Ernea, județul Sibiu
Eibesdorf [52] Ighișu Nou, județul Sibiu
Eisch Fântânele, județul Bistrița-Năsăud
Eisdorf Ionești, județul Brașov
Eisenburg Rimetea, județul Alba
Elisabethstadt [53] Dumbrăveni, județul Sibiu
Elsterdorf Sereca, județul Hunedoara
Emerichsdorf Sântimbru, județul Alba
Engenthal [54] Mighindoala, județul Sibiu
Ensch Enciu, județul Bistrița-Năsăud
Etschdorf Iernuțeni, județul Mureș
Eulenbach Ilimbav, județul Sibiu
Falk Feleac, județul Bistrița-Năsăud
Feigendorf Micăsasa, județul Sibiu
Feisket Sălcuța, județul Bistrița-Năsăud
Felldorf [55] Filitelnic, județul Mureș
Felmern [56] Felmer, județul Brașov
Felsendorf [57] Florești (fost Felsa sau Felța), județul Sibiu
Fenesch Florești (fost Feneș), județul Cluj
Fogarasch [58] Făgăraș, județul Brașov
Frauendorf [59] Axente Sever (până în 1970 Frâua), județul Sibiu
Frauenkirch Sântămărie, județul Alba
Freck [60] Avrig, județul Sibiu
Freißendorf Lunca, județul Bistrița-Năsăud
Fürstenberg Hăghig, județul Covasna
Füssen Feisa, județul Alba
Gallusdorf Galeș, județul Sibiu
Galt [61] Ungra, județul Brașov
Gassen Vălenii de Mureș, județul Mureș
Geist Apața, județul Brașov
Gela Gilău, județul Cluj
Gergeschdorf [62] Ungurei, județul Alba
Gergesdorf Căpâlna de Jos, județul Alba
Gierelsau (Gireslau) [63] Bradu, județul Sibiu
Gieshübel [64] Gusu, județul Sibiu
Gindusdorf Băița, județul Mureș
Gladen Gledin, județul Bistrița-Năsăud
Glatz bei Fogarasch Gălaț (azi Galații Făgărașului) arondat la Făgăraș, județul Brașov
Gogeschburg Gogan-Varolea, județul Mureș
Gogeschdorf Giacăș, județul Sibiu
Grabendorf Vale, județul Sibiu
Großalisch (Groß-Alisch) [65] Seleuș, județul Mureș
Großau [66] Cristian, județul Sibiu
Großbun Boiu, județul Mureș
Großeidau [67] Viile Tecii, județul Bistrița-Năsăud
Großendorf/Bistriz Mărișelu, județul Bistrița-Năsăud
Großendorf/Hermannstadt (+ Woltescht) Săliște (+ Voltești), județul Sibiu
Großkend Chendu (Mare), județul Mureș
Großkopisch [68] Copșa Mare, județul Sibiu
Großlasseln [69] Laslea, județul Sibiu
Großlogdes Ludoș, județul Sibiu
Großpold [70], [71] Apoldu de Sus, județul Sibiu
Großprobstdorf [72] Târnava (fost Probștea Mare), județul Sibiu
Großrapolt Rapoltu Mare, județul Hunedoara
Großschenk (Groß-Schenk) [73] Cincu (fost Cincu Mare), județul Brașov
Großschergied Cergău Mare, județul Alba
Großscheuern [74] Șura Mare, județul Sibiu
Großschlatten Abrud, județul Alba
Großschogen [75] Șieu, județul Bistrița-Năsăud
Grubendorf Ceuaș, județul Mureș
Gugendorf Gogan, județul Mureș
Gunzendorf Poplaca, județul Sibiu
Gürteln [76] Gherdeal, județul Sibiu
Hahnbach [77] Hamba, județul Sibiu
Halmagen Hălmeag, județul Brașov
Halwelagen [78] Hoghilag, județul Sibiu
Hamlesch (+ Marienkirch) [79] Amnaș, județul Sibiu
Hammersdorf [80] Gușterița (devenit în sec. al XX-lea cartier al municipiului Sibiu)
Hamrüden [81] Homorod, județul Brașov
Härwesdorf Cornățel, județul Sibiu
Haschagen [82] Hașag, județul Sibiu
Heidendorf [83] Viișoara, județul Bistrița-Năsăud
Heldsdorf (+ Heldenburg) [84] Hălchiu, județul Brașov
Heltau (+ Reutel) [85] Cisnădie, județul Sibiu
Henndorf [86] Brădeni, județul Sibiu
Henningsdorf Henig, județul Alba
Heresdorf Galații Bistriței, județul Bistrița-Năsăud
Hermannstadt [87] Sibiu, județul Sibiu
Hetzeldorf [88] Ațel, județul Sibiu
Hochfeld Fofeldea, județul Sibiu
Hohndorf [89] Viișoara, județul Mureș
Holzmengen [90] Hosman, județul Sibiu
Honigberg [91] Hărman, județul Brașov
Hühnerbach Glâmboaca, județul Sibiu
Hundertbücheln (+ Schmielen) [92] Movile, județul Sibiu
Irmesch [93] Ormeniș, județul Brașov
Jaad (+ Ependorf) [94] Livezile, județul Bistrița-Năsăud
Jakobsdorf bei Agnetheln [95] Iacobeni, județul Sibiu
Jakobsdorf bei Bistriz [96] Sâniacob, județul Bistrița-Năsăud
Johannisberg Nucet, județul Sibiu
Johannisdorf/Bistriz [97] Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
Johannisdorf/Kleinkopisch Sântioana, județul Mureș (în (on))
Käbesch Coveș, județul Sibiu
Kallesdorf [98] Arcalia, județul Bistrița-Năsăud
Kakowa sau Krebsdorf Dumbrava, județul Alba
Kaltbrunnen Calbor, județul Brașov
Kaltenbrunnen/Schäßburg Uilac, județul Harghita
Kaltwasser Calvaser, județul Sibiu
Kappelendorf Căpâlna, comuna Săsciori, județul Alba
Käppelsbach Cărpiniș, județul Alba
Kastendorf Căstău, județul Hunedoara
Kastenholz [99] Cașolț, județul Sibiu
Katzendorf [100] Cața, județul Brașov
Keisd (+ Alzen) [101], [102] Saschiz, județul Mureș
Kellen Colun, județul Sibiu
Kelling [103] Câlnic, județul Alba
Kerschdorf Presaca, județul Sibiu
Kertzing Gornești, județul Mureș
Kerz [104] Cârța, județul Sibiu
Kesseln Chesler, județul Sibiu
Kiewern Cobor, județul Brașov
Kindeln Chintelnic, județul Bistrița-Năsăud
Kirchberg [105] Chirpăr, județul Sibiu
Kirtsch [106] Curciu, județul Sibiu
Klausenburg [107] Cluj, județul Cluj
Kleinalisch sau Klein-Alisch [108] Seleuș, județul Mureș
Kleinbistritz [109] Dorolea, județul Bistrița-Năsăud
Kleinblasendorf [110] Blăjel, județul Sibiu
Kleindörfel Micești, județul Alba
Kleinenyed Sângătin, județul Sibiu
Kleinfarken Delenii, județul Mureș
Kleinkopisch [111] Copșa Mică, județul Sibiu
Kleinlasseln [112] Laslău Mic, județul Mureș
Kleinmühlbach Sebeșel, județul Alba
Kleinphlepsdorf Filpișul Mic, județul Mureș
Kleinpold Apoldul de Jos, județul Sibiu
Kleinprobstdorf [113] Târnăvioara (fostă Probștea Mică, Proștea Mică, Prostea-Mică, Proștița) , județul Sibiu (în (on))
Kleinrumes Romoșel, județul Hunedoara
Kleinschelken [114] Șeica Mică, județul Sibiu
Kleinschenk [115] Cincșor, județul Brașov
Kleinschergied Cergău Mic, județul Alba
Kleinscheuern [116] Șura Mică, județul Sibiu
Kleinschlatten Zlatna, județul Alba
Kleinschogen Șieuț, județul Bistrița-Năsăud
Kleintalmesch Tălmăcel, județul Sibiu
Klosdorf/Kleinkopisch Sânmiclăuș, județul Alba
Klosdorf/Reps [117] Cloașterf, județul Mureș
Kokelburg Cetatea de Baltă, județul Alba
Kokt Cut, județul Alba
Köllendorf Caila, județul Bistrița-Năsăud
Komeloden Comlod, comuna Milaș, județul Bistrița-Năsăud
Königsberg Crihalma, județul Brașov
Königsdorf Paloș, județul Brașov
Konradsdorf Poenița, județul Sibiu
Kormosbach Racoșul de Sus, județul Covasna
Krakau (+ Burg Gemsenstein, Ziegenstein) Cricău (+ Piatra Craivii), județul Alba
Krapundorf Ighiu, județul Alba
Krebsbach bei Hermannstadt Fântânele (fost Cacova), județul Sibiu
Krebsbach bei Kronstadt Crizbav, județul Brașov
Kreisch (+ Nisseidorf + Schlaßdorf) [118] Criș, județul Mureș
Kreuzburg Teliu, județul Brașov
Kronstadt [119] Brașov, județul Brașov
Krotschendorf Crăciunelu de Sus, județul Alba
Kudschir (+ Wolkesdorf) [120] Cugir, județul Alba
Kyrieleis [121] Chiraleș, județul Bistrița-Năsăud
Ladmesch Loamneș, județul Sibiu
Langendorf Lancrăm, județul Alba
Langenthal [122] Valea Lungă, județul Alba
Leblang [123] Lovnic, județul Brașov
Lechnitz [124] Lechința, județul Bistrița-Năsăud
Lehr Luieriu, județul Mureș
Leresdorf Șieu Sfântu, județul Bistrița-Năsăud
Leschkirch [125] Nocrich, județul Sibiu
Lona/Klausenburg Luna de Sus, județul Cluj
Ludwigsdorf [126] Logig, județul Mureș
Magarei [127] Pelișor, județul Sibiu
Makendorf Mocod, județul Bistrița-Năsăud
Maldorf [128] Domald, în prezent contopită cu Viișoara, județul Mureș
Malmkrog [129] Mălâncrav, județul Sibiu
Maniersch [130] Măgheruș, județul Mureș
Mardisch [131] Moardăș, județul Sibiu
Marienburg / Kronstadt (sau Marienburg im Burzenland) [132] Feldioara, județul Brașov
Marienburg bei Schäßburg [133] Hetiur, județul Mureș
Marktschelken (+Rependorf) [134] Șeica Mare, (+ Râpa) județul Sibiu
Markusdorf Mărcuș, județul Covasna
Marpod [135] Marpod, județul Sibiu
Martinsberg [136] Șomartin, județul Sibiu
Martinsdorf [137] Metiș, județul Sibiu
Mathesdorf Matei, județul Bistrița-Năsăud
Mausdorf Săcalu de Pădure, județul Mureș
Mediasch (+Furkeschdorf) [138] Mediaș, județul Sibiu
Meeburg [139] Beia, județul Brașov
Mergeln [140] Merghindeal, județul Sibiu
Meschen (+Weißdorf) [141] Moșna, județul Sibiu
Meschendorf [142] Meșendorf, județul Brașov
Mettersdorf (+ Bachnen + Fattendorf + Tekes + Ziegendorf) [143] Dumitra, județul Bistrița-Năsăud
Michelsberg [144] Cisnădioara, județul Sibiu
Michelsdorf/Kleinkopisch /sau Michelsdorf an der Kokel)[145] Veseuș, județul Alba
Michelsdorf/Mediasch (sau Michelsdorf bei Marktschelken) [146] Boarta, județul Sibiu
Mikesdorf Părău, județul Brașov
Mildenburg Alămor, județul Sibiu
Minarken [147] Monariu, județul Bistrița-Năsăud
Mindorf Monor, județul Bistrița-Năsăud
Mitteldorf Chiuza, județul Bistrița-Năsăud
Moichen Mohu, județul Sibiu
Mönchsdorf [148] Herina, județul Bistrița-Năsăud
Moritzdorf [149] Moruț, județul Bistrița-Năsăud
Mortesdorf [150] Motiș, județul Sibiu
Mühlbach (+ Gießhübel) [151] Sebeș, județul Alba
Mukendorf Grânari, județul Brașov
Muttersdorf Dumitra, județul Bistrița-Năsăud
Nadesch [152] Nadeș, județul Mureș
Neithausen (+ Michelsdorf) [153] Netuș, județul Sibiu
Neppendorf [154] Turnișor (devenit în sec. al XX-lea cartier al municipiului Sibiu) (în (on))
Netz Nețeni, județul Bistrița-Năsăud
Neudorf/Ad. Uifalău (Satu Nou), azi Rădești, județul Alba
Neudorf bei Hermannstadt [155] Nou, județul Sibiu
Neudorf/Kronstadt (+ Hopfenseifen) Satu Nou (+ Hopșu), județul Brașov
Neudorf bei Schäßburg [156] Nou Săsesc, județul Sibiu
Neudorf/Wb. Ohaba, județul Alba
Neuflagen Mureni, județul Mureș
Neumarkt [157] Târgu Mureș, județul Mureș
Neuschloß Gherla, județul Cluj
Neustadt bei Agnetheln [158] Noiștat, județul Sibiu
Neustadt/Kronstadt (sau Neustadt im Burzenland) [159] Cristian, județul Brașov
Niedereidisch [160] Ideciu de Jos, județul Mureș
Niederneudorf [161] Corvinești, județul Bistrița-Năsăud
Nieresch Nireș, județul Cluj
Nimesch [162] Nemșa, județul Sibiu
Nindorf Nimigea de jos, județul Bistrița-Năsăud
Nußbach [163] Măieruș, județul Brașov
Nussendorf Năsăud, județul Bistrița-Năsăud
Oberblasendorf Blăjenii de Sus, județul Bistrița-Năsăud
Oberbrodsdorf Vinerea, județul Alba
Obereidisch [164] Ideciu de Sus, județul Mureș
Oberkreuz Cristur-Șieu, județul Bistrița-Năsăud
Oberneudorf [165] Satu Nou, județul Bistrița-Năsăud
Oberröbendorf Vătava, județul Mureș
Oberschebesch Sebiș, județul Bistrița-Năsăud
Ochsendorf (+ Lauterburg) Boița (+ Cetatea Lotrului), județul Sibiu
Odendorf Apalina, județul Mureș
Offenburg Baia de Arieș, județul Alba
Okne Ocnița, județul Bistrița-Năsăud
Panagen Pănade, județul Alba
Paßbusch [166] Posmuș, județul Bistrița-Năsăud
Perkaß Pricaz, județul Hunedoara
Pernseifen Băița, județul Hunedoara
Peschendorf [167] Stejărenii, județul Mureș
Petersberg [168] Sânpetru, județul Brașov
Petersdorf bei Bistriz [169] Petriș, județul Bistrița-Năsăud
Petersdorf/Mediasch [170] Petiș, județul Sibiu
Petersdorf bei Mühlbach [171] Petrești, județul Alba
Petsch Petecu, județul Harghita
Pintak/Bistriz [172] Slătinița, județul Bistrița-Năsăud
Pintak/Tekendorf Pinticu, județul Bistrița-Năsăud
Pojana Poiana Sibiului, județul Sibiu
Pränzdorf Suseni, județul Mureș
Pretai [173] Brateiu, județul Sibiu
Probstdorf/Agnetheln [174] Stejărișu, județul Sibiu
Prüden [175] Prod, județul Sibiu
Puschendorf [176] Păucea, județul Sibiu
Radeln [177] Roadeș, județul Brașov
Ragelsdorf Ragla, județul Bistrița-Năsăud
Ratsch [178] Reciu, județul Alba
Rauthal [179] Roandola, județul Sibiu
Reckentek Reteag, județul Bistrița-Năsăud
Reichau Răhău, județul Alba
Reichesdorf [180] Richiș, județul Sibiu
Reissen Rusu Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud
Rekitta Răchita, județul Alba
Reps [181] Rupea, județul Brașov
Retersdorf [182] Retiș, județul Sibiu
Reußdorf [183] Cund, județul Mureș
Reußdörfchen [184] Rusciori, județul Sibiu
Reußen/Bistriz Sărățel, județul Bistrița-Năsăud
Reußen/Mediasch [185] Ruși, județul Sibiu
Reußmarkt (+Mondorf, + Weißkirch, + Sankt-Georgen) [186] Miercurea Sibiului, județul Sibiu
Rod Rod, județul Sibiu
Rode [187] Zagăr, județul Mureș
Rodna Rodna, județul Bistrița-Năsăud
Rohrbach [188] Rodbav, județul Brașov
Rosch [189] Răvășel, județul Sibiu
Roseln [190] Ruja, județul Sibiu
Rosenau [191] Râșnov, județul Brașov
Roter Turm Turnu Roșu, județul Sibiu
Rothbach [192] Rotbav, județul Brașov
Rothberg/Hermannstadt [193] Roșia, județul Sibiu
Rothkirch/Bistriz Strugureni, județul Bistrița-Năsăud
Rothkirch/Mühlbach Roșia de Secaș, județul Alba
Ruckersdorf Rucăr, județul Brașov
Rumänisch Baierdorf Mintiu, județul Bistrița-Năsăud
Rumänisch Budak Budacu de Sus, județul Bistrița-Năsăud
Rumänisch Eibesdorf Ighișu Vechi, județul Sibiu
Rumänisch Lasseln Laslău Mare, județul Mureș
Rumänisch Neudorf Nou Român, județul Sibiu
Rumänisch Pien Pianu de Sus, județul Alba
Rumänisch Sankt Georgen Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud
Rumänisch Tekes Ticușu Nou, județul Brașov
Rumes [194] Romos, județul Hunedoara
Sachsenbach Spătac, județul Alba
Sachsenhausen Săsăuș, județul Sibiu
Sächsisch Erkes Archiș, județul Arad
Sächsisch Regen [195] Reghin, județul Mureș
Salz Sărata, județul Bistrița-Năsăud
Salzburg [196] Ocna Sibiului, județul Sibiu
Salzdorf Ocna Dejului, județul Cluj
Salzgrub Cojocna, județul Cluj
Sankt Georgen bei Lechnitz [197] Sângeorzu Nou, județul Bistrița-Năsăud
Sankt Martin [198] Târnăveni, județul Mureș
Schaal [199] Șoala, județul Sibiu
Schaas [200], [201] Șaeș, județul Mureș
Schaldorf Mihăileni, județul Sibiu
Schalko Șalcău, județul Sibiu
Schalmen Șoimuș, județul Mureș
Scharberg Dumbrăvioara, județul Mureș
Schard/Schäßburg Șoard, județul Mureș
Schard/Wb. (+St. Martin) Șard, județul Alba
Scharosch bei Fogarasch [202] Șoars, județul Brașov
Scharosch an der Kokel / Mediasch [203] Șaroș pe Târnave, județul Sibiu
Scharpendorf Glodeni, județul Mureș
Schäßburg [204] Sighișoara, județul Mureș
Schelken/Bistriz [205] Jeica, județul Bistrița-Năsăud
Schellenberg [206] Șelimbăr, județul Sibiu
Scherling Măgurele, județul Bistrița-Năsăud
Schirkanyen [207] Șercaia, județul Brașov
Schlatt [208] Zlagna, județul Sibiu
Schmiegen [209] Șmig, județul Sibiu
Schnakendorf Dumbrăvița, județul Brașov
Schölten [210] Cenade, județul Alba
Schönau [211] Șona, județul Alba
Schönberg [212] Dealul Frumos, județul Sibiu
Schönbirk [213] Sigmir, județul Bistrița-Năsăud
Schönen Șona, județul Brașov
Schorsten [214] Soroștin, județul Sibiu
Schwarzwasser Săcel, județul Sibiu
Schweinsdorf Turnu Roșu, județul Sibiu
Schweischer [215] Fișer, județul Brașov
Sebeschel Sibișel, județul Hunedoara
Seck Sic, județul Cluj
Seiburg [216] Jibert, județul Brașov
Seiden [217] Jidvei, județul Alba
Seimesdorf Simionești, județul Bistrița-Năsăud
Seligstadt [218] Seliștat, județul Brașov
Senndorf [219] Jelna, județul Bistrița-Năsăud
Siebendörfer Săcele, județul Brașov
Silwasch Silivaș, județul Cluj
Simkragen Șintereag, județul Bistrița-Năsăud
Sinna Jina, județul Sibiu
Sommer Jimbor, județul Bistrița-Năsăud
Sommerburg Jimbor, județul Brașov
Spring Șpring, județul Alba
Städterdorf Rășinari, județul Sibiu
Stein/Mediasch Ștenea, județul Sibiu
Stein bei Reps [220] Dacia (fost Ștena), județul Brașov
Stolzenburg [221] Slimnic, județul Sibiu
Strassburg am Mieresch [222] Aiud, județul Alba
Streitfort [223] Mercheașa, județul Brașov
Strugar Strungari, județul Alba
Szakadat Săcădate, județul Sibiu
Szászcsor (+ Szilvás) Săscior, județul Alba
Talmesch Tălmaciu, județul Sibiu
Tarteln [224] Toarcla, județul Brașov
Tartlau [225] Prejmer, județul Brașov
Taterloch [226] Tătârlaua, județul Alba
Tatsch [227] Tonciu, județul Bistrița-Năsăud
Tekendorf [228] Teaca, județul Bistrița-Năsăud
Tetscheln Aciliu, județul Sibiu
Teufelsdorf Vânători, județul Mureș
Thalheim [229], [230] Daia, județul Sibiu
Thorenburg Turda, județul Cluj
Thorstadt (+ Ringelkirch) Doștat (+Valea Ringhili), județul Alba
Tilischka Tilișca, județul Sibiu
Tobsdorf [231] Dupuș, județul Sibiu
Tordesch sau Thorendorf Turdaș, județul Hunedoara
Törnen [232] Păuca, județul Sibiu
Törzburg Bran, județul Brașov
Trappold [233] Apold, județul Mureș
Traßten Lunca, județul Mureș
Treppen [234] Tărpiu, județul Bistrița-Năsăud
Troschen Drașov, județul Alba
Tschapertsch Topârcea, județul Sibiu
Tschippendorf [235] Cepari, județul Bistrița-Năsăud
Ungarisch Reen Reghin Sat (Reghinul Unguresc); a fost incorporat din 1924 în Reghin
Ungersdorf [236] Șieu Măgheruș, județul Bistrița-Năsăud
Unterblasendorf Blăjenii de Jos, județul Bistrița-Năsăud
Unterbrodsdorf Șibot, județul Alba
Untergesäß Ghijasa de Jos, județul Sibiu
Unterrübendorf Râpa de Jos, județul Mureș
Untersebesch/Bistriz Ruștior, județul Bistrița-Năsăud
Untersebesch/Hermannstadt Sebeșu de Jos, județul Sibiu
Untervenitze Veneția de Jos, județul Brașov
Unterwardein Oarda, Alba (Oarda de Jos)
Urmenen Armeni, județul Sibiu
Urwegen [237] Gârbova, județul Alba
Vajasd Oiejdea, județul Alba
Waldhütten [238] Valchid, județul Sibiu
Wallendorf [239] Unirea, județul Bistrița-Năsăud
Waltersdorf [240] Dumitrița, județul Bistrița-Năsăud
Warmwasser Hoghiz, județul Brașov
Wassid [241] Veseud, județul Sibiu
Weidenbach [242] Ghimbav, județul Brașov
Weiersdorf Tău, județul Alba
Weilau (+ Radesch) [243] Uila, județul Mureș
Weingartskirchen [244] Vingard, județul Alba
Weißenburg Alba Iulia, județul Alba
Weißhorn Săsarm, județul Bistrița-Năsăud
Weißkirch bei Bistriz [245] Albeștii Bistriței, județul Bistrița-Năsăud
Weißkirch bei Schäßburg [246] Albești, județul Mureș
Wepeschdorf Pipea, județul Mureș
Werd [247] Vărd, județul Sibiu
Wermesch [248] Vermeș, județul Bistrița-Năsăud
Westen Veștem, Sibiu, județul Sibiu
Wetsch Brâncovenești, județul Mureș
Wetscherd (+Hemsdorf) Vecerd, județul Sibiu
Windau [249] Ghinda, județul Bistrița-Năsăud
Winsberg Orlat, județul Sibiu
Winz (+ Sächsisch Pad, + Burg Zebernek) Vințu de Jos, județul Alba
Wladein Vlădeni, județul Brașov
Woiwoden Vaidei, județul Hunedoara
Woldorf Văleni, județul Brașov
Wolkendorf bei Kronstadt [250] Vulcan, județul Brașov
Wolkendorf bei Schäßburg [251] Vulcan, județul Mureș
Wölz [252] Velț, județul Sibiu
Woßling Țeline, județul Sibiu
Wurmloch [253], [254] Valea Viilor, județul Sibiu
Zagendorf Țigău, județul Bistrița-Năsăud
Zeiden (+Schwarzburg) [255] Codlea, județul Brașov
Zekeschdorf Cunța, județul Alba
Zendersch [256] Senereuș, județul Mureș
Zernest Zărnești, județul Brașov
Zied [257] Veseud, lângă Chirpăr, județul Sibiu
Ziegenthal Țichindeal, județul Sibiu
Zoltendorf Mihai Viteazu, județul Mureș
Zood Sadu, județul Sibiu
Zuckmantel [258] Țigmandru, județul Mureș