Gendarmariá nacionala (França)

(Redirigit dempuèi Gendarmariá nacionala)

La Gendarmariá nacionala es una fòrça armada francesa encargada de las missions de polícia e plaçada jos la tutèla del ministèri de l'Interior. Contràriament als policièrs, sos membres son de militars.

La Gendarmariá es abitualament encargada de la seguretat dins las zònas ruralas e periurbanas, alara que la Polícia nacionala es encargada d'aquesta mission dins las zònas urbanas. Las doas fòrças an atal caduna una zòna de responsabilitat pròpria, dichas ZGN per la Gendarmariá nacionala, o ZPN per la Polícia nacionala e mai se d'unas missions pòdon èsser complidas indiferentament per las doas fòrças sus l'ensemble del territòri (polícia judiciària, manten de l'òrdre o secors en montanha per exemple).

Lo dever d'agir o de reagir del gendarma modificar

Lo gendarma a d'obligacions talas que l'obligacion d'intervenir, de portar secors, aquelas que son comunas a totes los ciutadans, l'obligacion de denonciar los marrits tractaments suls menors e denonciar un crime.

En unifòrme o en civil, lo gendarma deu intervenir, far cessar l'infraccion e arrestar l'autor. Se aquestas obligacions son pas respectadas, faràn l'objècte de sancions penalas e disciplinàrias.

Nòtas e referéncias modificar


Vejatz tanben modificar

Sus d'autres projècte de Wikimedia:
 
Commons
Commons (Galariá)
 
Commons
Commons (Categoria)  Modèl:Commonscat/categories

Articles ligats modificar

Ligams extèrnes modificar