Fòrças Armadas de Libia

Las Fòrças Armadas de Libia (en arab : القوات المسلحة الليبية ) foguèron creadas après los primièrs jorns de la Guèrra Civila Libiana que se debanèt en l'an 2011 contra lo regim de Moammar a lo-Gaddafi de la part de las fòrças rebèlas. Es jol comandament del Govèrn de Libia, qu'a son quartièr general dins la vila de Trípol. Las Fòrças Armadas de Libia son formadas de l'Armada de Libia, l'Armada de Libia, e la Fòrça Aeriana de Libia, aquelas fòrças dispausan de divèrsas armas; coma fusells, d'armas antiaerianas, e de tancs.

Fòrças Armadas de Libia.

Fòrça navala modificar

L'Armada de Libia es la branca maritima de las Fòrças Armadas de Libia, foguèt establida en novembre de 1962.S'agís d'una fòrça navala de caractèr pichon e de poder pas fòrça significatiu amb un nombre redusit d'embarcacions rapidas consacradas principalament a las patrolhas. Al començament gaudissiá d'un cèrt poder mas a l'ora d'ara ten sonque una pichona capacitat d'autodefensa per encausa de las nala. La marina, es totjorn estada la mendre de las brancas de las fòrças armadas de Libia, e dependiá de las ressorças estrangièras per son equipament e entrainament.

Lo sieu primièr Vaissèl de guèrra li foguèt liurat en 1966. Inicialament, sos efectius, se limitavan a d'embarcacions pichonas, mas aiçò, cambièt après l'arribada al poder del coronèl Muammar a lo-Gaddafi en 1969. Dempuèi aquel moment, Libia comencèt de s'armar amb d'equipaments europèus e de l'Union Sovietica. Las fòrças de polícia de doanas e la polícia de pòrt, foguèron fusionadas amb l'Armada l'an 1970, aital coma las siás responsabilitats.

La marina de guèrra de la Granda Yamahiriya Arab Libia Popular Socialista foguèt entièrament desarticulada al mes de mai de 2011, pendent la Guèrra Civila Libia.[1][2]

Fòrça aeriana modificar

La Fòrça Aeriana Libia (en araba: القوات الجوية الليبية) se detla branca de las Fòrças Armadas de Libia que se carga de la defensa e vigilància de l'espaci aerian de Libia. Lo mes de març de 2011; dispausava d'un personal de 22,000 efectius. Existisson tretze bases de militars a Libia.[3]

Fòrça terrèstre modificar

L'Armada de Libia (en araba : جيش التحرير الوطني الليبي ) foguèt creat après los primièrs jorns de la Guèrra Civila Libia que debanèt l'an 2011 contra lo regim de Moammar a lo-Gaddafi de la part de las fòrças rebèlas. Es jol comandament del General Haftar e la siá basa es dins la vila de Tubruq. L'Armada de Libia a de divèrsas armas, coma fusells, armas antiaerianas e tancs. Es lo compausant terrèstre de las Fòrças Armadas de Libia.

Referéncies modificar

  1. Armada durante guerra civil
  2. Armada durante Guerra Civil II
  3. Middle East Military Balance: Libya