Wikipèdia:Desplaçament d'un article cap a un autre projècte

Aquel article (o seccion) es un esbòs.
Podètz partejar vòstras coneissenças e o melhorar (cossí?).
Acorchi [+]
WP:IMP

Consignas generalas modificar

==Preliminars==je gbvnbnbnbb vv. CV vbb. 'v' c'en vvcccvvvvvvvb. , x v. Lvkllllmmmll. El Al je trouve titulaire y a des gens du voyage et tourisme en France est un poco je je te ne pas avoir été très bon courage tu peux me tromper sur la page où t Procedura de seguir per salvar lo maximum de donadas e evitar las decisions sens concertacion :

  1. Metre un avertiment abans tot transferiment d'una pagina que conten mai d'un esbòs.
    Per exemple, lo transferiment simple d'una defincion creada se pòt far sul Wikiccionri dirèctament.
  2. Prevenir los contributors principals de la pagina, se s’agís d'un trabalh important.
    Generalament, s’agís del creator de la pagina e de la persona que sas contribucions son las pus frequentas dins l'istoric.
  3. Attendre un pauc per veire les réactions.
  4. Procéder al transfert e ne pas oublier d'insérer les modèls adéquats coma {{Redirècte Wiktionnaire}}.

Lo transferiment per el meteis modificar

La foncionalitat Special:Import modificar

Aquesta foncionalitat pòt pas èsser utilizada que per un administrator del projècte qu'impòrta la pagina. Consistís a copiar una pagina d'un primièr wiki sus un segond, en conservant son istoric, aqueste que permet, en cas de supression de la pagina sul primièr wiki per exemple, que lo segond respècta totjorn la GFDL. La foncion Import es pas activada actualament qu'al sen de Wikipèdia, Wikiccionari, Wikifont, Wikilibre e Meta. Totes los autres projèctes occitans an aquesta foncionalitat activada.

Localizacion de la pagina modificar

 

Dins aqueste exemple, la barra d'esplech esquèrra de Wikiccionari sera presa. Dins un dels menuts en question, se tròba lo ligam Paginas especialas. dins la boita d'espleches. La foncionalitat s'i trobarà dins aquesta pagina.

Dins la pagina novèla en question, se tròba un menut Pagina en accès restrench..
Sufís de seleccionar l'opcion Importar de paginas.  

L'utilizacion de la Foncion Import modificar

 

 
Thumb

Un ecran novèl s'aficha. Dins lo cas d'un tel transferiment, la casa Copiar tot l'istoric d’aquesta pagina deu demorar marcada.

Dins la partida esquèrra de la boita de picada, de selecciona lo Wiki sul qual se tròba la pagina de transferir. Puèi, s'inscriu lo nom de la pagina e non pas la de l'adreça web.

Dins lo cas present, es la pagina Bidouche que serà la cibla. Un còp la boita entresenhada, se clica sus Importar la pagina


Se l'operacion capita, lo messatge seguent es indicat dins l'imatge d'esquèrra

 
 

La pagina importada presentarà las caracteristicas çaicontra : Una verificacion de l'istoric nos infòrma qu'es estat importat integralament. Atal, un escafament de la pagina sul wiki inicial o una purga d'istoric satisfà doncas a la règla de la licéncia GFDL.

L'imatge çaijós indica que l'istoric es estat importat amb succès.

 

Abans de far l'import modificar

La pagina existís ja sul wiki cibla modificar

Es pas indispensable que la pagina d'origina siá renomenada en Transwiki:Nom de la pagina, s'es possible d'importar dirèctament dins l'espaci Transwiki. Dins l'exemple precedent, la pagina Bidouche ja es existenta. Dins aqueste cas caldriá tornar nomenar aquesta pagina en Transwiki:Bidouche. La foncion Import de Wikiccionari dispausa d’aquesta foncionalitat d'import dirècte sus Transwiki:Bidouche. Serà procedit a la fusion de las paginas e dels istorics segon la procedura costumièra.

Quant a la pagina anciana, tot depend de cada circonstància. S'èra passada en PdeS, la pagina Transwiki:Bidouche e la pagina de redireccion:Bidouche poiràn èsser escafada per un administrator. Sufís de pausar lo bendèl {{Cap a Interwiki}} e de crear, aprèp la requèsta en supression immediata.

Se dispausa d'un potenciel enciclopedic, se conselha d'anullar la redireccion puèi de demandar a un Administrator de suprimir la pagina de redireccion Transwiki:Bidouche (dins l'exemple çaisús).

La pagina existís pas sul wiki cibla modificar

Es doncas possible d'operar un import dirècte sul wiki novèl. Dins lo cas d'un import sul Wikiccionnari, serà necessari de tornar nomenar la pagina e de suprimir la redireccion que ne resultarà.

Operacion manuala modificar

Consistís a recopiar o a repicar tot o partida de la pagina de Wikipèdia cap a l'autre wiki tot i adaptant la sintaxi per aqueste darrièr.

Cal sustot copiar l'istoric de la pagina de transferir per l'inserir dins la pagina de discussion de l'article novèl de l'autre wiki.

Un bendèl del tipe {{redirècte Wikiccionari}}, {{redirècte Wikisfont}}, {{redirècte Wikilibre}} o un redirècte simple #REDIRECT[[s:nom de la pagina wikifont]] se deu apausar. Aquesta pagina se deu pas jamai suprimir que cal conservar los istorics. Es preferible d'indicar dins la pagina de discussion l'ensemble de la manòbra e mai los ligams cap al tèxt copiat de l'istoric.

En cas de contestacion se pòt envisatjar una procedura de discussion.

Existís pas de via de recors especifica, alara un pauc de cortesiá. Çò pus simple es de verificar dins l'istoric (s'es possible) qui a apausat lo bendèl de transferiment e qui a procedit al transferiment en agachant l'istoric de la pagina de destinacion. Dobrir una discussion amb un pichon rampèl pòt totjorn ajudar dins aquestes arguments (ex.: article fòrtament melhorat, refús de supression aprèp una demanda, ...).

Vejatz tanben modificar