Polícia Civila Palestiniana

La Polícia Civila Palestiniana (en arabi: الشرطة المدنية الفلسطينية‎‎ ) foguèt creada jols Acòrdis d'Oslo e la Convencion del Caire de 1994, aquel còrs de polícia foguèt format d'assumir los prètzfaches de manténer la seguretat e l'òrdre dins l'Estat de Palestina.

Escut de Palestina.

La polícia civila palestiniana, es una unitat de polícia civila, qu'es estat formada d'un decrèt presidencial, qu'es mai que mai capacitada per manténer la seguretat, l'aplicacion de la lei e la implementació d'òrdres, per'mor de manténer la seguretat, la proprietat, l'onor, la libertat e la seguretat personala.

Lo cap de polícia realiza totas las siás activitats jol patrocini del Ministèri de l'Interior de l'Autoritat Nacionala Palestiniana. La polícia civila, representa una poderosa fòrça policèra, que garantís la seguretat e la proteccion de las personas, s'una institucion digna de confidança e un sòci actiu, en lo bastiment d'un estat de drech. La siá mission es trabalhar jol poder de la lei, per manténer la seguretat ciutadana e far mai segura la societat palestiniana, amb professionalisme, excelléncia e en respectant plenament los dreches umans.

La polícia trabalha de manièra legala per manténer l'empèri de la lei e es capabla d'ofrir fòrça servicis policèrs eficaces, per satisfar los besonhs de la comunitat, d'una manièra eficienta e professionala. En mai de la siá capacitat, per gerir los recorses umans e financièrs de manièra efectiva. Los objectius estrategics de la polícia, son bastir e far avançar las capacitats de l'Autoritat Nacionala Palestiniana, porgir seguretat e proteccion a las personas e al mitan ambient, combatre los delictes e manténer l'estat de drech.