Midtown (Manhattan)

Midtown es una part de l'illa de Manhattan, dins la vila de Nòva York, Estats Units. Dins un sens larg, se tracta d'una zona entre las carrièras 14 al sud de l'illa, e 59, que confronta lo sud de Central Park.

Midtown Manhattan amb l'Empire State Building, lo Chrysler Building, lo MetLife Building, e la Bank of America Tower

Dins un sens pus estrech, se tracta solament d'una part d'aquesta zona. Es a dire un grand centre de negòcis e de comèrcis particularament actiu, celèbre pels seus nombroses gratacèls. Dins aqueste cas, Midtown comença pas a la carrièra 31, mas a la 42. Son extension est-oèst pòt tamben èstre limitada per l'East River e lo riu Hudson, mas principalament per la Tresena e la oitena Avenguda.

Quina que siá sa talha exacta, Midtown es sens discussion la zona comerciala mai activa dels Estats Units. La majoritat dels gratacèls de New York son situats dins aqueste sector. Mai de tres milions de trabalhaires i van cada jorn, e lo quartièr coneis tanben una afluéncia considerable de toristes e d'estudiants. D'unas zonas, a la Cinquena Avenguda e Times Square, son una veritable concentracion de botigas de tota mena.