Mato Grosso del Sud

Mato Grosso del Sud
capitala
populacion (an)
Campo Grande
749 768 abitants (2005)
Vilas principalas Campo Grande, Dourados Corumbá
Governador André Puccineli
Superfícia 358 158,7 km²
Populacion 2 264 468 (2005)
Densitat 6,34/km²
Pagina oficiala http://www.ms.gov.br


Lo Mato Grosso del Sud es un estat de Brasil que confronta l'estat de Mato Grosso al nòrd, Goiás al nòrd-èst, Minas Gerais e São Paulo a l'èst, l'estat de Paraná al sud-èst, Paraguai al sud e sud-oèst, e Bolívia a l'oèst. Sa superfícia (358 158,7 km2) pòt èsser comparada a la de Finlàndia (es un pauc mai granda).

Istòria modificar

Division de l'estat de Mato Grosso e creacion del Mato Grosso del Sud: 1 de genièr de 1979.

Geografia modificar

La region del Pantanal cobrís l'extrèm oèst de l'estat; las planas lo nòrd-oèst; los altiplans e las montanhas de la Sèrra de Bodoquena l'èst. Los rius Paraguai, Paraná, Paranaíba, Miranda, Aquidauana, Taquiri, Negro, Apa e Correntes son los principals de l'estat. Es un estat de la Region Centre-Oèst de Brasil, qu'a pas cap de frontièra maritima.

Economia modificar

L'economia de l'estat se basa sus l'agricultura (sòja, milhòc, coton, ris, cana de sucre, cafè, blat); sus l'elevatge (principalament bovids e porcins); sus l'extraccion minerala (fèrre, manganès, calcari); e sus l'industria (aliments, transformacion minerala, fusta, e ciment). Las principalas vilas industrialas son la capitala, seguida per Dourados, Corumbá e Três Lagoas.

 
Cascada a Bonito.

Los punts toristics principals de l'estat son la region del Pantanal e la region de la vila de Bonito. La vila de Campo Grande a un important aeropòrt internacional.

Ligams extèrnes modificar