Loiret

Caracteristicas
Longor 11,6 km
Bacin 282 km2
Bacin collector Léger
Debit mejan 1 m3⋅s-1 (Saint-Pryvé-Saint-Mesmin)
Riu
Font le Bouillon
Geografia
Païses traversats Bandièra de França França
Regions traversadas Centre e Vau de Léger
Vilas principalas Orleans, Olivet, Saint-Pryvé-Saint-Mesmin

Loiret es una ribièra situada dins lo departament francés de Loiret al qual donèt lo nom, dins la region Centre e Vau de Léger.

Es un afluent en riba esquèrra de Léger, nascut d'una ressorgéncia d'aquesta que l'escorreguda es parcialament sosteranaha dens l'Orleanés[1].

Geografia modificar

 
Le pont Bouchet a Olivet

Loiret a sa font dins lo quartièr orleanés d'Orléans-la-Source dins l'encenta del parc floral de La Source al luòc dit « le Bouillon ».

S'escampa dins Léger après aver traversat las comunas d'Orléans, Olivet, Saint-Hilaire-Saint-Mesmin, Saint-Pryvé-Saint-Mesmin e Mareau-aux-Prés, totas situadas dins lo departament de Loiret e l'aglomeracion orleanesa. La reunion del flume e de la ribièra constituís la punta de Courpain. De 11,6 km de longor, Loiret es ribejat pel carrairon de granda escorreguda 655 E en aval del pont de Sant Nicolas en riba esquèrra. Las tèrras situadas entre Léger e Loiret son classadas en zona inondabla, correspondon al sud de l'aglomeracion orleanesa. Loiret es situat en domeni privat entre lo Parc Floral de la Source e la caussada de Sant Santin (sur Saint-Privé en aval del pont de Sant Nicolas, siá 7,5 km de long) ; après la ribièra ven domaniala entrò la punta de Courpain e lo jonhent amb Léger.

Bacin idrografric modificar

Lo bacin idrografic de Loiret, d'una superfícia d'aperaquí 300 km2, cobrís parcialament o totalament lo territòri de 21 comunas, d'èst en oèst[2] :

Los dos terces amont de son bacin son situats en mitan rural ; lo terç aval es urbanizat e portaire d'un patrimòni important[3].

Galariá modificar

Referéncias modificar

  1. Error en títol o url. APBG Régionale d'Orléans-Tours (Association des Professeurs de Biologie et Géologie).
  2. Modèl:Vidéo Error en títol o url..