Dallas (en anglés: [ˈdæl.əs] o [ˈdæl.ʊs]) es una vila de l'estat american de Tèxas. La populacion de la ciutat es la novena mai importanta dels Estats Units e es la tresena de l'estat aprèp Houston e San Antonio.

Dallas
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
.
Bandièra
Armas
Geografia fisica
Superfícia 997,1 km²
Geografia politica
País Bandièra dels Estats Units Estats Units
Estat Tèxas
Geografia umana
Populacion
(2016)
1 317 929 ab.
Autras informacions
http:

Amb la vila vesina de Fort Worth, Dallas aperten a una larga aira urbana de 6 371 773 abitants, lo Dallas/Fort Worth Metroplex, o simplament « the Metroplex », la quatrena aira urbana del país. Dallas es classada coma vila mondiala beta+ per l'universitat de Loughborough de Londres. La vila de Dallas es lo sèti del comtat de Dallas.

Dallas foguèt fondada en 1841 e incorporada coma vila lo 2 de febrièr de 1856. Big D es un grand centre industrial especializat dins lo domeni de las tecnologias de l'industria petrolièra, de las telecomunicacions, de l'informacion, de las bancas e dels transpòrts. Es lo nuclèu de la pus granda zona metropolitana interiora als Estats Units pr'amor que ten pas cap de ligam amb la mar, pasmens son importància istorica, coma centre de las industrias petrolièras e d'expleitacion del coton, ven de sa posicion long de las linhas de camin de fèrre.