Rasor d'Occam : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 36 :
== La religion e lo Rasor d'Occam ==
 
Dins la [[filosofia de la religion]] lo Rasor d'Ocam, a vegadas, foguèt usadautilizat per contrariar los arguments de l'existéncia de Dieu, pas cap d'aqueles postulats foguèron consideratconsiderats definitiudefinitius, perque las suposicions assumidas foguèron pas definidas precisament. Tanben se deu apondre que lo principi es solament un guida cap a la teoria melhora basada sus la coneissença correntascorrenta, pas la "vertat".
 
En tot cas, malgrat que lo Rasor d'Occam (e, en general, la filosofia d'Occam) nèga qualques arguments de l'existéncia de Dieu, i a pas cap de dobte que Occam èrasèra cresent convencut e que, amb un o autre argument, defend clarament l'existéncia de dieu e la practica de la religion.
 
Precisament, l'intencion d'Occam sembla d'èsser de separar la religion de la filosofia, fasent qu'aquela primièra, lestada del "pes" de la metafisica, poscapòsca avançar en tota sa puretat, e que (Occam tanben lo vegèt atal) la fe seguís l'unic argument en que se basa lo cresent que fa mantenir la teoria e la practica religiosas.
 
== L'idèa de Guilhèm d'Occam e autres pensadors ==