Jimmy Wales : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Xqbot (discussion | contribucions)
m Robòt Apondre: so:Jimmy Wales
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 :
[[Fichièr:Jimbo at Fosdem cropped.jpg|thumb|250px|Jimbo Wales a una conferéncia a FOSDEM 2005 a [[Brussèlas|Brussèlas, Belgica]]]]
 
'''Jimmy Donal "Jimbo" Wales''' ([[Huntsville]], 7 d'agost de [[1966]]) es loun fondatorentrepreneire d'[[Internet]], conegut internacionalament per encausa qu'es un dels fondadors de la [[Wikipèdia]].
 
== Biografia ==
Nasquèt a Huntsville, ([[Alabama]]), [[Estats Units]], es diplomat de l'[[Universitat d'Auburn]] e Alabama. Amassa amb [[Larry Sanger]], Wales fondèt la [[Wikipèdia]], una enciclopèdia basada sul concèpte [[wiki]] e lo modèl de [[programacion liura]].
 
NasquètJimmy Wales nasquèt a Huntsville, ([[Alabama]]), [[Estats Units]], esen diplomat1966. deEstudièt a l'[[escòla Randolph]] e mai tard se diplomèt en finanças a l'[[Universitat d'Auburn]] e (Alabama). Amassa amb [[Larry Sanger]], Wales fondèt la [[Wikipèdia]], una enciclopèdia basada sul concèpte [[wiki]] e lo modèl de [[programacion liura]].
Wales es actualament lo president de la [[Fondacion Wikimèdia]], una fondacion sens ànim de lucre situada a [[Tampa]] ([[Florida]]).
 
Es actualament lo president de la [[Fondacion Wikimèdia]], una fondacion sens tòca lucrativa situada a [[Tampa]] ([[Florida]]).

Wales as un admirador de l'[[objectivisme]], la filosofia creada per [[Ayn Rand]]. PendentDel temps qu'estudiava a l'Universitat, foguèt proprietari e moderador d'una lista de corrièr sonada "Discussion moderada en Filosofia Objectivista".
 
== Vejatz tanben ==