Torre Glòries : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
Pagina novèla: thumb|La Torre Agbar La '''Torre Agbar''' es un gratacèl situat a la Plaça de les Glòries catalanes, dins lo districte de Sant Martí de Ba...
 
Capsot (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 3 :
La '''Torre Agbar''' es un [[gratacèl]] situat a la [[Plaça de les Glòries catalanes]], dins lo districte de [[Sant Martí]] de Barcelona. Foguèt dessenhada per l'arquitècte francés [[Jean Nouvel]]. Foguèt dobèrta en junh de [[2005]], mas son [[inauguracion]] oficiala se debanèt lo [[16 de setembre]] de [[2005]].
 
Aqueste edifici a un aspècte que pòt far pensar a un missil enòrme. Ten 30.000 m² que servisson a de burèus, 3.210 m² als servicis e installacions tecnicas, e 8.350 m² als servicis generals e a mai possedís un [[auditòri]]. La Torre Agbar a una nautor de 144 mètres, amb 38 nivèls, que 4 son sos tèrrà. Es lo tresen edifici mai naut de la vila, després deaprèp l'[[Hotel Arts]] ie la [[Torre Mapfre]].
 
DisposaEs equipada de mésmai de 4.000 dispositius lluminososluminoses que utilitzenfan servir la tecnologia [[LED]] ie que permetenpermeton lade generaciógenerar d'imatges lluminosesluminoses ensus la seva façanafaçada. A mésmai, disposadispausa de [[sensor de temperatura|sensors de temperatura]] a l'exterior de la torre que regulenregulan l'oberturala idobertura e lo tancament de leslas persianespersianas de vidreveire ade la façanafaçada de l'edifici, reduinten lareduire aital sa consomacion d'[[energia]] necessària per la [[climatizacion]].
[[Imatge:Torre-agbar.jpg|thumb|190px|DetailDetalh ofde la Torre Agbar]]
Es proprietat dedel lagrop immobiliàriaimmobiliari Laietana, es lo seti del [[Grup Agbar]].
 
Foguèt aquí que se celebrèron las campanadas del [[Cap d'an]] amb [[TV3]] en [[2006]] e sus la façada se dessenhèron los nombres de las dotze campanadas. Per tal de preparar l'eveniment, lo [[8 de decembre]] d'aquela annada se faguèron d'ensages d'impression dels nombres, de las letras e dessenhs sus las parets gràcias als lums de la torre.