Cisjordania : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « thumb|Mapa de Cisjordania '''Cisjordania''' es lo territòri de l'Oriant Mejana, localizat sus la riba occidentala del riu Jordan, delimitat... »
 
Ricou31 (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 :
[[Imatge:We-map.png|thumb|Mapa de Cisjordania]]
'''Cisjordania''' es lo territòri de l'[[Oriant Mejana]], localizat sus la riba occidentala del riu Jordan, delimitat a l'èst pel Jordan e la Mar Mòrta, e a l'oèst per la linha verda, la linha del cessament al fuòc que separa lo territòri de l'Estat d'[[Israèl]]. Lo territòri de Cisjordania es administrat per Israèl, mas, governat coma una nacion autonoma per l'[[Autoritat PalestinaPalestiniana]] de Cisjordania e la [[Listra de Gaza]].
 
== Denominacions ==
Linha 20 :
En mai de las vilas palestinianas, existisson en Cisjordania mai de 200 pòblaments israelians, quatre d'aqueles foguèron desmantelats seguen lo plan de retirada unilateral israelian. La populacion del territòri es de 2,1 milions d'abitants, que 235.000 a Jerusalèm Orientala, 140.000 a Hebron e 116.000 a Nablos. Dins lo pòblaments israelians vivon 400.000 abitants, benlèu la mitat a Jerusalèm Èst, seccion anexada per Israèl en 1981.
 
Pasmens que lo territòri es administrat per Israèl, a un còs de govèrn pròpi, l'[[Autoritat PalestinaPalestiniana]] de Cisjordania e de la Listra de Gaza, que contraròtla el 40% del territòri. La majoritat de la populacion es [[arabi]]
 
== Vejatz tanben ==