APORLÒC : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Boulaur (discussion | contribucions)
m categorizacion Categoria:Associacion occitana
Vivarés (discussion | contribucions)
m Institut Occitan
Linha 9 :
De 2004 a 2006, lo president de l'IEO [[David Grosclaude]], [[Sèrgi Carles]] (de la FELCO) e [[Patric Sauzet]] (del CLO) elaborèron un tèxt comun que fixava los grands principis d'un futur organisme de regulacion lingüistica.
L'APORLÒC se creèt en gropar mantun actor de la vida occitana: l'[[Institut d'Estudis Occitans]], la [[FELCO]], la [[Confederacion de Calandretas]], la [[Chambra d'Òc]], Lo [[Cirdòc]], l'[[Institut occitanOccitan]] e lo [[CROM]] pr'amor de bastir una "autoritat morala e scientifica independanta representativa dels locutors e dels usancièrs de la lenga d'òc" reconeguda pels poders publics dels tres estats ont s'i parla occitan. Se faguèt puèi una primièra amassada a [[Rodés]] lo 23 de julhet de 2008 que definiguèt lo foncionament de l'Associacion. En 2009 contunhèron las gestions per configurar l'entitat, l'inscriure a la prefectura e causir un encargat de mission. Aqueste, Benaset Dazeàs, foguèt causit finalament en abril de 2010.
 
== Constitucion ==
Lo Conselh d'Administracion es compausat d'un representant de l'Institut d'Estudis Aranesi, de l'Institut d'Estudis Occitans, de l'[[Associacion Internacionala d'Estudis Occitans]], de l'InÒc, del Cirdòc, de la Chambra d'Òc, de la Confederacion Occitana d'Escòlas LaícasLaïcas Calandretas, de la Federacion dels Ensenhaires de Lenga e Cultura d'Òc, del Centre de RessorçasRessorsas Occitanas e Meridionau e d'un representant dels ensenhaires de la Val d'Aran.
 
Son president es l'aranés [[Jèp de Montoya]].
L'encargat de mission es [[Benaset Dazeàs]].
 
== Ligams extèrnsextèrnes ==
* [http://aporloc.free.fr/?static1/presentacion Sit de l'APORLÒC]