Drech natural : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
m categoria
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 9 :
Lo manca d'objectivitat dels autors del drech natural, permet pas de trobar un minimun denominator comun per a definir clarament una tradicion juridica unitària.
 
Dins la teoria del drech natural, tota persona aquerís sos dreches naturals al nàisser, aqueles serián per atal essencials e se dondarián dins la dignitat de la persona, dreches que una societat juridicament organizada deurà totjorn respectar lo fonccionamentfoncionament de l'Estat social e democratic de Drech.
 
Los dreches naturals son universals e inalienables, encara que pas totjorn absoluts, perque de vegada pòdon se trucatpòdon trucaz amb d'autres drechs de meteissa natura. Dins l'evolucion istorica d'aqueles dreches, en primièr se parla de dreches naturals (Vejatz [[Escola de SalamencaSalamanca]]), cap als dreches umans a partir de la [[Declaracion dels Dreches de l'Òme e del Ciutadan]] de 1789 e fins finala de dreches fondamentals des del procèssus constitucionalista, es de dire quand aqueles dreches s'incorporèron dins las constitucions dels Estats, subretot dins la segonda mitat del sègle XX. La [[Declaracion Universala dels Dreches Umans]] de 1948 es eclectica e utiliza indiferentament los tèrmes de ''dreches naturals'' e ''dreches umans''.